Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 19.08.2016

EZ opet preti sankcijama Srbiji zbog Dušana Bajatovića

Nova ekonomija 19.08.2016
Energetska zajednica će u oktobru doneti odluku o kazni za Srbiju jer nije završila restrukturirane Srbijagasa i Jugorosgasa, pišu Večernje novosti. Srbija je imala obavezu prema Sporazumu o EZ i odluci Ministarskog saveta EZ usvojenoj 2014. godine da… »

Šarčević: Žao mi je što informatika nije obavezan predmet u školama

Nova ekonomija 19.08.2016
Ministar prosvete, nauke i tehološkog razvoja Mladen Šarčević izrazio je žaljenje zbog toga što Nacionalni prosvetni savet (NPS) nije usvojio predlog Ministarstva prosvete da se informatika uvede kao obavezan predmet u osnovne škole. Šarčević… »

Preminula glumica Mira Stupica

Nova ekonomija 19.08.2016
Glumica Mira Stupica preminula je u 93. godini života. Stupica je pretrpela težak moždani udar, operisana je, ali nije uspela da se oporavi. Pre samo dva dana proslavila je 93. rođendan. Bila je prvo od četvoro dece Radomira Todorovića, rodom iz… »

Zoran Babić glavni kandidat za direktora Pošta Srbije

Nova ekonomija 19.08.2016
Milan Krkobabić razrešen je dužnosti direktora Pošta Srbije, a Dejan Ljevnaić više nije direktor Skijališta Srbije, pišu Večernje novosti. Kadrovska komisija Vlade Srbije razrešila je dužnosti Krkobabića i Ljevnaića jer su čelna mesta u… »

Knežević: Još nije vreme za smanjenje poreza i doprinosa

Nova ekonomija 19.08.2016
Ministar privrede Goran Knežević rekao je da će Vlada Srbije raditi na poboljšanju poreskog sistema, ali da još nije vreme za smanjenje poreza i doprinosa. Povodom zahteva Mreže za poslovnu podršku da se smanje porezi i doprinosi na zarade i uvede… »

Zaplenjeno 5.000 paklica cigareta bez akciznih markica

Nova ekonomija 19.08.2016
Kraljevačka policija zaplenila je danas više od 5.000 paklica cigareta bez akciznih markica, čija se vrednost procenjuje na oko 800.000 dinara, saopštio je MUP. Cigarete su pronađene prilikom kontrole u teretnom "mercedesu", koji je vožio… »

Kuburović: Trudićemo se da Ustav Srbije bude izmenjen do kraja 2017.

Nova ekonomija 19.08.2016
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da će se to ministarstvo truditi da Ustav Srbije bude izmenjen do kraja 2017. godine, a da pre toga mora biti promenjen i način izbora nosilaca pravosudnih funkcija. "Izmena ustava nije isključivo u… »

Hardi: Pad dolara nakon sastanka FOMC

Nova ekonomija 19.08.2016
Zapisnik sa sastanka američkog Saveznog komiteta za otvoreno tržište FOMC odražava širok spektar dešavanja u okviru Fed-a tokom prethodne nedelje jer postoji jasna podela između članova Fed-a oko toga kada je preporučljiva naredna faza povećanja… »

David: Verovatno je da Rusi snažno podstiču veličanje Miloševića

Nova ekonomija 19.08.2016
Teško je poverovati da su ministri Ivica Dačić i Aleksandar Vulin bez konsultacija sa premijerom Aleksandrom Vučićem govorili pohvalno o Slobodanu Miloševiću i politici koju je vodio tokom devedesetih, rekao je za Danas pisac i dobitnik NIN-ove… »

Stepanović: Investitori ne dolaze u Srbiji zbog loše atmosfere i osiromašenja ljudi

Nova ekonomija 19.08.2016
Biljana Stepanović, urednica Nove ekonomije, kaže da veruje da će Vučić od Dodika tražiti da otkaže referendum, ali da nije sigurna da li će ga predsednik RS i poslušati. Ocenjuje da investitori u Srbiju ne dolaze zbog loše atmosfere i… »