Izvor: Novi magazin/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Od danas - novi Tramp koji se izvinjava, kaje i moli

Novi magazin 19.08.2016
Prvi put nakon ulaska u trku za mesto predsednika SAD-a, republikanski kandidat Donald Tramp je priznao danas da su njegove izjave "mogle da povrede neke ljude" i dodao da mu je "žao zbog stvari koje je rekao u žaru rasprave". Dan posle objavljivanja… »

Rusija granatirala džihadiste u Siriji s brodova na Mediteranu

Novi magazin 19.08.2016
Rusija je danas gađala položaje džihadista u Siriji sa svojih ratnih brodova u Sredozemnom moru, nakon što je počela da koristi vojnu bazu u Iranu za napade na Islamsku državu i Al Kaidu. "Ruska flota je danas ispalila krstareće rakete na mete… »

Putin na Krimu optužuje Kijev da sabotira sprovođenje mirovnih sporazuma

Novi magazin 19.08.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas po dolasku na ukrajinsko poluostrvo Krim koje je Rusija anektirala 2014. godine vladu u Kijevu da sabotira sprovođenje mirovnih sporazuma na istoku Ukrajine. Putin je danas doputovao na Krim, gde je… »

Holandski policijski pas nanjušio više od milion evra u gepeku automobila

Novi magazin 19.08.2016
Policija u Amsterdamu zaplenila je više od 1,3 miliona evra skrivenih ispod rezervne gume u gepeku automobila zahvaljujući oštrom čulu mirisa treniranog policijskog psa. U okviru iste istrage, policija je otkrila 13 kilograma kokaina tokom pretresa… »

Merkel: Sankcije ostaju, Moskva nije ispunila obaveze

Novi magazin 19.08.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u danas da nema razloga za ukidanje evropskih sankcija Rusiji pošto Moskva nije ispunila sve obaveze preuzete sporazumom iz Minska. Merkel je, u intervjuu za RND, rekla da je Rusija izavala veliku krizu… »

Ukrajina: Dokazi o Janukovičevom finasiranju Trampove kampanje

Novi magazin 19.08.2016
Ukrajinski sektor za borbu protiv korupcije objavio je danas podatke iz do sada tajnih računovodstvenih dokumentata iz kojih se vide uplate iz proruske političke partije namenjene finasiranju kampanje Donalda Trampa. AP je početkom nedelje objavio da… »

SAD platile Iranu 400 miliona dolara za otkup talaca

Novi magazin 19.08.2016
Administracija američkog predsednika Baraka Obame objavila je danas da su SAD platile 400 miliona dolara u kešu Iranu, pre par meseci, kako bi oslobodili grupu američkih zatvorenika. Ovo je prvi put da SAD otvoreno govoro i tom događaju, koje su… »

Turska želi u EU do 2023.

Novi magazin 19.08.2016
Turska želi da se priključi Evropskoj uniji do 2023, izjavio je turski ambasador pri EU Selim Jenel. Jenel je za list Di Velt rekao da se taj datum poklapa sa obeležavanje 100-te godišnijce turske Republike. "Bio bi to vrhunac za moju zemlju da tada… »

Meksička policija optužena za 22 ubistva u jednoj akciji

Novi magazin 19.08.2016
Meksički vladin sektor za zaštitu ljudskih prava optužio je danas meksičku policiju za ubistvo 22 ljudi prilkom prošlogodišnjeg napada na narko kartel. Jedan policajac i 42 osumnjičenih za pripadnost narko kartelu ubijeno je na ranču u državi… »

Nemački bezbednosni zvaničnici predložili zabranu nošenja burke

Novi magazin 19.08.2016
Konzervativni ministri unutrašnjih poslova nemačkih regiona predložili su danas zabranu nošenja burke i drugih velova za pokrivanje lica, u školama, sudovima, tokom vožnje i u drugim situacijama. Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de… »