Izvor: OK radio arhiva vesti 19.08.2016

Danas je Preobraženje

OK radio 19.08.2016
Vranje - Srpska pravoslavna crkva danas slavi Preobraženje Gospodnje, praznik koji jje posvećen sećanju na događaj Hristovog preobraženja na gori Tavor kada on najavljuje svoje potonje stradanje i slavu. Praznik Preobraženja Gospodnjeg u… »

Koliko to košta, Tričkoviću?

OK radio 19.08.2016
U bioskopu „Roda Cineplex“ u Beogradu održana je konferencija za novinare povodom početka snimanja filma „Vrati se Zone“, kojoj su u ime Grada Vranja prisustvovali predsednik Skupštine grada Dejan Tričković i većnik za poljoprivredu… »

Prvacima sveske i bojice od niških zatvorenika

OK radio 19.08.2016
Prvaci u Opštini Vladimirci kod Šapca prvu školsku godinu započeće koristeći pribor koji im je stigao iz niškog zatvora. Naime, oni su dobili 3.000 svezaka i 170 kompleta drvenih bojica koje su im kupili humani osuđenici. Kako kaže upravnik… »

Policajac spasao ženu iz Nišave

OK radio 19.08.2016
Policajac iz Niša spasio je iz Nišave stariju ženu koja je, prema izjavama očevidaca, upala u reku kod Kamenog mosta u centru grada u četvrtak oko 20.45 časova. Policajac koji se zadesio na bedemu odmah je ušao u reku i dovukao ženu do obale, gde… »

Prekobrojan svaki deseti nastavnik!

OK radio 19.08.2016
Sindikati sa ministrom Šarčevićem o gorućim problemima u prosveti. Bar 10.000 prosvetara tehnološki višak - nemaju punu normu. Prosvetari će organizovati protest uoči prvog septembra, zbog brojnih nagomilanih problema u srpskom školstvu, ali… »

Šef Trampove kampanje podneo ostavku

OK radio 19.08.2016
VAŠINGTON - Pol Manafort, šef kampanje republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa, podneo je u petak ostavku na tu funkciju. Tramp je u saopštenju rekao da je Manafort "pravi profesionalac" i pohvalio njegov rad u kampanji, prenosi AP… »

Nastavlja se propadanje Haremluka

OK radio 19.08.2016
Propadanje zgrade Haremluka, jednog od simbola Vranja i dalje se nastavlja, a jedan od poslednjih činova te tragedije je razbijanje prozora ovog spomenika kulture i nekada elitnog restorana. I dok Haremluk čeka rešavanje vlasničkih odnosa u njegovom… »

Kosjerić: 100 kuća poplavljeno, oštećeni i putevi

OK radio 19.08.2016
Nevreme sa obilnim kišnim padavinama koje je u četvrtak u popodnevnim i večernjim satima pogodilo Zlatiborski okrug najviše štete nanelo je opštini Kosjerić. Tamo je voda ušla u više od 100 kuća i oštetila veliki broj lokalnih puteva, rečeno… »

Tenzije rastu, Putin stigao na Krim

OK radio 19.08.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin stigao je na Krim u trenutku povećanih tenzija između Ukrajine i Rusije zbog tog poluostrva koje je Rusija aneksirala. Putin će predsedavati sastankom saveta za bezbednost na Krimu i učestvovati na Forumu mladih… »

Peške krijumčarili migrante!

OK radio 19.08.2016
Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP-a su u združenoj akciji, u okolini Niša i Leskovca, uhvatili dva krijumčara migranata, jednog iz Bujanovca i drugog iz Preševa, potvrdio je za OK Radio kapetan korvete Jovan Krivokapić, portparol ministarstva… »