Izvor: Pirotske vesti arhiva vesti 19.08.2016

Srpska pravoslavna crkva danas slavi Preobraženje Gospodnje

Pirotske vesti 19.08.2016
Praznik je posvećen sećanju na događaj Hristovog preobraženja na gori Tavor kada on najavljuje svoje potonje stradanje i slavu. Praznik Preobraženja Gospodnjeg, koji se u pravoslavlju ubraja u 12 velikih Hristovih praznika, danas obeležavaju Srpska… »

Koncert “Guča u Pirotu”

Pirotske vesti 19.08.2016
Naredne srede, 24. avgusta, u centru grada koncert će održati trubači Saše Pavlovića. Ovaj koncert predstavlja poklon Piroćancima, s obzirom da ovaj orkestar dve godine zaredom učestvuje na prestižnom takmičenju trubačkih orkestara u Guči i oba… »

Pirotski planinari “osvojili” Alpe

Pirotske vesti 19.08.2016
Grupa od 15 planinara Planinatskog kluba Vidlič iz Pirota pre par sati osvojila je vrh Brajthorn na Alpima u Švajcarskoj. Pre ovog vrha pirotski planinari osvojili su i vrh Triglav u Sloveniji a osvajanje Brajthorna predstavlja poslednju etapu ove… »

Dejan Petrović i Big bend sutra u Beloj Palanci

Pirotske vesti 19.08.2016
Dejan Petrović i ”Big bend” nastupiće po treći put u Beloj Palanci. Najbolji trubač sveta održaće svoj koncert na trgu Bele Palanke u subotu 20.avgusta, od 21 sat. Koncert će biti održan povodom vašara u Beloj Palanci, odnosno praznika… »

Besplatne projekcije dečjih filmova u Domu kulture

Pirotske vesti 19.08.2016
Dom kulture u Pirotu organizovaće besplatne projekcije dečjih filmova za sve pirotske mališane. Projekcije će se održati od 22. do 24. avgusta od 19 sati. U ponedeljak 22. avgusta pirotski mališani moći će da pogledaju film “Vreme je za… »

I Mila sa Potrčkom u misiji širenja dobrote

Pirotske vesti 19.08.2016
Aleksa Živković, poznatiji kao Potrčko, koji je do skora bio usamljen u svojoj humanitarnoj misiji širenja dobrote dobio je pre mesec dana ispomoć. Sedamnaestogodišnja učenica Gimnazije Mila Džunić krenula je da se bavi dobrotvornim radom… »