Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Ruska flota iz Mediterana gađala Nusra Front u Siriji

Politika 19.08.2016
MOSKVA– Ruski ratni brodovi u Sredozemnom moru ispalili su danas tri krstareće rakete na položaje ekstremista Nusra Fronta u Siriji i uništili njihove objekte, saopštilo je ministarstvo odbrane Rusije. U saopštenju se dodaje da su krstareće rakete… »

Putin: Kijev je napao Krim da ne bi sproveo „Minsk”

Politika 19.08.2016
Jasno je zašto je to učinjeno – zato što im u Ukrajini iz nekog razloga sporazumi iz Minska ne odgovaraju ili ne mogu da ih ispune, rekao je ruski predsednik Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je tokom sastanka Saveta bezbednosti u… »

Merkel: Sankcije ostaju, Moskva nije ispunila obaveze

Politika 19.08.2016
BERLIN – Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u danas da nema razloga za ukidanje evropskih sankcija Rusiji pošto Moskva nije ispunila sve obaveze preuzete sporazumom iz Minska. Merkel je, u intervjuu za RND, rekla da je Rusija izavala veliku… »

„Fajnenšel tajms“: Gasprom sam pokreće „Severni tok 2”, partneri odustali

Politika 19.08.2016
LONDON – Ruska gasna kompanija Gasprom je najavila da će sopstvenim sredstvima izgraditi novi gasovod od Rusije do Nemačke, u vrednosti od 11 milijardi dolara, nakon što je, pod pritiskom Poljske, došlo do raspada mešovitog preduzeća koje je… »

Turska: Nalog za hapšenje 84 akademika

Politika 19.08.2016
ANKARA – Turski tužioci izdali su naloge za hapšenje 84 akademika zbog sumnje za povezanost sa muslimanskim propovednikom Abdulahom Gulenom, koji se nalazi u izgnanstvu u SAD-u, a kojeg turske vlasti smatraju odgovornim za organizovanje neuspelog… »

Šef turske diplomatije u iznenadnoj poseti Teheranu

Politika 19.08.2016
TEHERAN - Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu je doputovao u iznenadnu posetu Teheranu radi razgovora o regionalnim pitanjima, javila je iranska državna televizija. Turska i Iran podržavaju suprotstavljene strane u ratu u Siriji, a poseta… »

Spaseno na desetine migranata, sve više pristižu na ostrva

Politika 19.08.2016
ATINA – Grčka obalska straža spasila je danas na desetine migranata pošto se njihov čamac nasukao na pusto ostrvce kod jugozapadne obale Grčke. Oko 70 ljudi nalazilo se u čamcu koji se nasukao noćas na malo ostrvo Sapijenca, kod jugozapadnog vrha… »

Veći Tramp od Trampa

Politika 19.08.2016
Novi šef izbornog štaba republikanskog kandidata je reditelj dokumentarnih filmova i medijski guru koji slavi „Čajanku”, Saru Pejlin i Najdžela Faraža. Postoji neko ko u trampizam veruje više i od Trampa. Njegovo ime je Stiven Benon i upravo je… »

Najdžel Faraž bi da opet bude građanin Evropske unije

Politika 19.08.2016
Žestoki „bregzitovac” mogao bi postati ono protiv čega se zdušno borio u kampanji za izlazak iz EU – migrant. U svest se tih junskih „bregzitovskih” dana duboko urezao po mnogima jedan od najprljavijih poteza u britanskoj kampanji, od kojeg… »