Izvor: Pravda arhiva vesti 19.08.2016

Vučić u Banjaluci: Naša pobeda je u očuvanju svog roda i mira!

Pravda 19.08.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras, uoči obeležavanja 75 godina od osnivanja koncentracionog logora NDH u Jasenovcu da je naša pobeda u tome što ćemo svi biti ujedinjeni i što ćemo na tom mestu pokazati da umemo da sačuvamo i… »

Tramp šokirao ameriku: Prvo se pokajao, a onda ga videli golog u javnosti! (video)

Pravda 19.08.2016
Grupa aktivista, koja se naziva "Nepromenljivo", napravila je kip nagog Donalda Trampa. Reč je o grupi glumaca, muzičara i filmadžija, koji su ovaj projekat nazvali "Car nema jaj*". Ovakvi nimalo laskavi Trampovi kipovi pojavili su se ne samo u San… »

Tri kalibra za DžIHADISTE: Ruska Crnomorska flota isporučila "paket" Nusra frontu (video)

Pravda 19.08.2016
Rusko ministarstvo odbrane pohvalilo se snimcima na kojima može da se vidi kako Crnomorska flota raketira položaje Nusra fronta u Siriji. Sa raketnih brodova Crnomorske flote Rusije lansirane su tri krstareće rakete "kalibar" na položaje Nusra fronta… »

Evo šta je poručio Putin sa Krima!

Pravda 19.08.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da razvoj trgovinsko-ekonomskih veza sa Ukrajinom treba da bude u stalnom centru pažnje. „Što se tiče diplomatskog predstavnika, ambasadora u Ukrajini — govorićemo posebno. Ali razvoj… »

Psi nanjušili šta kriju albanci: Policajci ostali zapanjeni kad su otvorili gepek!

Pravda 19.08.2016
Policija u Amsterdamu saopštila je danas da je uhapsila troje albanskih državljana pošto je, zahvaljujući specijalno obučenim psima, pronašla više od 1,3 miliona evra ispod rezervne gume u gepeku jednog automobila. Uhapšena su dva muškarca i… »

Merkelova: Sankcije Rusiji ostaju jer nije ispunila obaveze

Pravda 19.08.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u danas da nema razloga za ukidanje evropskih sankcija Rusiji pošto Moskva nije ispunila sve obaveze preuzete sporazumom iz Minska. Merkel je u intervjuu za RND rekla da je Rusija izavala veliku krizu… »

Zajednička vežba policije Srbije i Srpske: Sprema se odgovor na sve bezbednosne izazove

Pravda 19.08.2016
Zajednička vežba policija Srbije i Republike Srpske biće održana na teritoriji Srbije, čime se ni na koji način ne ugrožava suverenitet Bosne i Hercegovine, poručio je danas potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović… »

SAD priznale da su Iranu platile otkup

Pravda 19.08.2016
Sjedinjene države su potvrdile činjenicu da su Iranu predale 400 miliona dolara. Predstavnik Stejt departmenta, Džon Kirbi je priznao da je predaja novca iranskoj strani, u stvari, bila otkup. Radi se nezavršenom poslu nabavke oružja, koju je Iran… »

Turci popuštaju do kraja: Ankara će dozvoliti Rusiji da koristi njenu bazu u borbi protiv Islamske države!

Pravda 19.08.2016
ANKARA - Zanimljiva izjava došla je od Mevluta Čavušoglua, ministra spoljnih poslova Turske, tokom njegovog intervjua za kanal TRT. Naime, šef diplomatije je obelodanio da bi Moskvi moglo da se da zeleno svetlo da koristi tursku avio-bazu Incirlik… »

Putinov šef kabineta ima supertajno oružje: "Nooskopom" skenira ljudske odnose i novac

Pravda 19.08.2016
Novi šef kabineta ruskog predsednika Vladimira Putina, Anton Vaiano, predstavlja misteriju za javnost, s obzirom na to da nije davao intervjue, a o njegovoj biografiji je malo toga poznato osim rada i konstantnog napredovanju u Kremlju, prenose danas… »