Izvor: Press/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Od danas - novi Tramp koji se izvinjava, kaje i moli

Press 19.08.2016
Preokret u kampanji?! Prvi put nakon ulaska u trku za mesto predsednika SAD-a, republikanski kandidat Donald Tramp je priznao danas da su njegove izjave "mogle da povrede neke ljude" i dodao da mu je "žao zbog stvari koje je rekao u žaru rasprave". AP… »

Slika okrvavljenog dečaka iz Alepa potresla svet

Press 19.08.2016
Fotografija i snimak okrvavljenog petogodišnjeg dečaka, koji je izvučen iz ruševina posle razornih vazdušnim udara na Alepo, potresle su svet. Aleppo Media Center via AP Na snimcima se vidi kako vidno iscrpljen dečak Omran Dagneš sedi u… »

Australijski premijer "uhvaćen" kako daje prosjaku 5 dolara

Press 19.08.2016
Australijski premijer Malkom Turnbul izazvao je burne reakcije javnosti kada se rukovao sa prosjakom, a potom mu dao novčanicu od pet australijskih dolara. AP Photo/Rick Rycroft Taj gest je ubrzo postao glavna tema australijskih medija, koji su… »

Turska želi u EU do 2023.

Press 19.08.2016
Turska želi da se priključi Evropskoj uniji do 2023, izjavio je turski ambasador pri EU Selim Jenel. Foto/Freeimages.com, ilustracija Turska želi da se priključi Evropskoj uniji do 2023, izjavio je turski ambasador pri EU Selim Jenel. Jenel je za list… »

Gasprom sam pokreće Severni tok 2, partneri odustali

Press 19.08.2016
Ruska gasna kompanija Gasprom je najavila da će sopstvenim sredstvima izgraditi novi gasovod od Rusije do Nemacke, u vrednosti od 11 milijardi dolara, nakon što je, pod pritiskom Poljske, došlo do raspada mešovitog preduzeća koje je trebalo da radi… »