Izvor: RTS/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Širom SAD statue nagog Trampa

RTS 19.08.2016
Društvene mreže Amerikanaca preplavljene su fotografijama i selfijima sa statuama nagog Donalda Trampa, koje prikazuju republikanskog kandidata za predsednika apsolutno realistično u realnim merama. Statue u prirodnoj veličini potpuno nagog Donalda… »

Ruska flota iz Mediterana uništila položaje El Nusre

RTS 19.08.2016
Ratni brodovi Rusije u Sredozemnom moru ispalili su tri krstareće rakete na položaje ekstremista El Nusre u Siriji i uništili njihove objekte, saopštilo je ministarstvo odbrane Rusije. U saopštenju se dodaje da su krstareće rakete letele preko… »

Putin na Krimu: Kijev sabotira sprovođenje mirovnih sporazuma na istoku Ukrajine

RTS 19.08.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je Kijev na Krimu, koji je Moskva anektirala 2014, da sabotira sprovođenje mirovnih sporazuma na istoku Ukrajine. Istakao je da razvoj trgovinsko-ekonomskih veza sa Ukrajinom treba da bude u stalnom centru… »

Merkel: Sankcije ostaju, Moskva nije ispunila obaveze

RTS 19.08.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da nema razloga za ukidanje evropskih sankcija Rusiji pošto Moskva nije ispunila sve obaveze preuzete sporazumom iz Minska. Angela Merkel je, u intervjuu za RND, rekla da je Rusija izazvala veliku krizu… »

AP: Trampovi saradnici radili tajno na kampanji za Janukoviča

RTS 19.08.2016
Kompanija koju je vodio šef izbornog štaba republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa direktno je upravljao lobističkom operacijom u Vašingtonu za bivšu ukrajinsku vladaću partiju, kako bi američko javno mnjenje okrenuo u korist… »

London, veliki požar u soliteru

RTS 19.08.2016
Najmanje 120 vatrogasaca i 25 vatrogasnih kola učestvuje u gašenju požara koji je izbio u jednom londonskom oblakoderu, saopštila je vatrogasna služba Londona. Uzrok požara za sada nije poznat. RT navodi da se strahuje da u zgradi još uvek ima… »

Burne reakcije na gest australijskog premijera i davanje novca prosjaku

RTS 19.08.2016
Malkom Turnbul izazvao je burne reakcije javnosti kada se rukovao sa prosjakom, a potom mu dao novčanicu od pet australijskih dolara. Gest australijskog premijera ubrzo je postao glavna tema lokalnih medija, koji su kritikovali, ali i hvalili, piše… »

SAD platile Iranu 400 miliona dolara za otkup zatvorenika

RTS 19.08.2016
Administracija američkog predsednika Baraka Obame objavila je da su SAD platile 400 miliona dolara u kešu Iranu, pre par meseci, kako bi oslobodili grupu američkih zatvorenika. Ovo je prvi put da SAD otvoreno govoro i tom događaju, koje su kritičari… »

FT: Gasprom sam pokreće Severni tok 2, partneri odustali

RTS 19.08.2016
Ruska gasna kompanija "Gasprom" je najavila da će sopstvenim sredstvima izgraditi novi gasovod od Rusije do Nemačke, u vrednosti od 11 milijardi dolara, nakon što je, pod pritiskom Poljske, došlo do raspada mešovitog preduzeća koje je trebalo da… »

Mezijer za delimičnu zabranu nošenja burki

RTS 19.08.2016
Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer založio se za delimičnu zabranu nošenja burki u jeku debate u zemlji o tom pitanju. "Složili smo se da ne prihvatamo burke, da želimo da uvedemo zakonske odredbe da lice mora da se vidi na… »