Izvor: RTV arhiva vesti 19.08.2016

Obeleženo 75 godina od početka genocida u Jasenovcu

RTV 19.08.2016
BANJALUKA - U Spomen-području Donja Gradina, u organizaciji vlada Srbije i Republike Srpske, večeras je obeleženo 75 godina od formiranja koncentracionog logora Jasenovac, u kojem su stradali Srbi, Jevreji i Romi, uz poruku da se moraju utvrditi tačna… »

Preminula Mira Stupica

RTV 19.08.2016
BEOGRAD - Prva dama pozorišta, čuvena srpska glumica Mira Stupica (93) preminula je noćas u Beogradu, a kremacija će biti obavljena u utorak, 23. avgusta, u 13 časova na Novom groblju u Beogradu, rečeno je Tanjugu u Udruženju dramskih umetnika… »

Prihvaćene prijave sva tri ponuđača za Galeniku

RTV 19.08.2016
BEOGRAD - Komisija za sprovođenje postupka strateškog partnerstva za Galeniku odobrila je danas prijave sva tri ponuđača, jer ispunjavaju kvalifikacione uslove, saopšteno je iz Ministarstva privrede. Prijave ponuđača Cadila Pharmaceuticals Limited… »

Ruska flota u Mediteranu gađala Nusra Front u Siriji

RTV 19.08.2016
MOSKVA - Ruski ratni brodovi u Sredozemnom moru ispalili su danas tri krstareće rakete na položaje ekstremista Nusra Fronta u Siriji i uništili njihove objekte, saopštilo je ministarstvo odbrane Rusije. U saopštenju se dodaje da su krstareće rakete… »

Dinar oslabio 0,1 odsto

RTV 19.08.2016
BEOGRAD - Dinar će danas blago oslabiti prema evru za 0,1 odsto, i zvanični srednji kurs iznosiće 123,3885 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti za 0,2 odsto slabiji nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će… »

Moskva ne planira prekid odnosa sa Kijevom

RTV 19.08.2016
SEVASTOPOLJ - Moskva ne planira da prekine odnose sa Kijevom, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin i poručio da se nada da će u ukrajinskim vlastima prevladati zdrav razum. Ruski predsednik, koji je danas stigao na Krim, u vreme povećanih… »

Nikolić: Srbija bi pogazila samu sebe ako bi uvela sankcije Rusiji

RTV 19.08.2016
BEOGRAD - Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija neuvođenjem sankcija Rusiji pokazala na kojoj strani je u sporu Zapada i Moskve, iako želi da uđe u Evropsku uniju. Nikolić je u intervjuu ruskoj televiziji Carigrad rekao da bi Srbija… »

Srbiji kazna zbog Srbijagasa i Jugorosgasa?

RTV 19.08.2016
BEOGRAD - Energetska zajednica (EZ) će u oktobru doneti odluku o kazni za Srbiju jer nije završila restrukturiranje Srbijagasa i Jugorosgasa, pišu današnje Večernje novosti. Srbija je imala obavezu prema Sporazumu o EZ i odluci Ministarskog saveta EZ… »

Paunović: Položaj manjina unapređen

RTV 19.08.2016
BEOGRAD - Posle poruka iz Rumunije da bi ta zemlja mogla da stavi veto na priključenje Srbije EU zbog vlaške manjine, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović ističe da Vlada Srbije ne reaguje na pretnje i ucene. Vlada je… »

Čadež sa Tačijem u Prištini: Posao ne može da čeka

RTV 19.08.2016
PRIŠTINA - Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež sastao se danas s predstavnicima Privredne komore Kosova i predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, koji je podržao dijalog dve privredne komore, kako bi se iskoristili potencijali privredne… »