Izvor: Slobodna Evropa/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Statue golog Trampa osvanule širom SAD

Slobodna Evropa 19.08.2016
Statue nagog Donalda Trampa postavljene su u više gradova širom SAD i usijale su društvene mreže, javili su američki mediji. Figure nagog kandidata za predsednika SAD su deo projekta anarhističke grupe "INDECLINE". Tramp u pripodnoj veličini, bez… »

Turski ambasador: Želimo punopravno članstvo do 2023.

Slobodna Evropa 19.08.2016
Turska bi željela postane članica EU do 2023. godine, rekao je danas turski ambasador u evropskom bloku Selim Jenel. "Turska Vlada želi da se pridruži EU do 2023. godine", kazao je Jenel njemačkom dnevniku "Velt". On je napomenuo da bi ovaj datum bio… »

Prebacuju li SAD nuklearno oružje iz Turske u Rumuniju?

Slobodna Evropa 19.08.2016
Nema razloga za prebacivanje američkog nuklearnog oružja iz turske baze Indžirlik u Rumuniju, izjavila je civilni rukovodilac američkih vazduhoplovnih snaga Debora Li Džejms (Deborah Lee James) na pitanje novinara u Njujorku dan pre objavljivanja… »

Izvinjenje Olimpijskog komiteta zbog ponašanja američkih sportista

Slobodna Evropa 19.08.2016
Četiri američka olimpijska plivača koja su isprva tvrdili da su opljačkani u Rio de Janeiru, zapravo su uništili ulazna vrata na benzinskoj stanici u istom gradu i potukli se sa zaštitarima objekta. Olimpijski komitet Sjedinjenih Američkih Država… »