Izvor: Studio B/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Putin na Krimu: Važan razvoj ekonomskih odnosa sa Ukrajinom Tanjug

Studio B 19.08.2016
Razvoj trgovinsko-ekonomskih veza sa Ukrajinom treba da bude u stalnom centru pažnje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, koji je danas stigao na Krim, u vreme povećanih napetosti između Moskve i Kijeva. On je na predlog premijera Dmitrija… »

Ruska flota u Mediteranu gađala Nusra Front u Siriji Tanjug

Studio B 19.08.2016
Ruski ratni brodovi u Sredozemnom moru ispalili su danas tri krstareće rakete na položaje ekstremista Nusra Fronta u Siriji i uništili njihove objekte, saopštilo je ministarstvo odbrane Rusije. U saopštenju se dodaje da su krstareće rakete letele… »

Holandski policijski pas nanjušio više od milion evra u gepeku automobila Beta/AP

Studio B 19.08.2016
Policija u Amsterdamu zaplenila je više od 1,3 miliona evra skrivenih ispod rezervne gume u gepeku automobila zahvaljujući oštrom čulu mirisa treniranog policijskog psa. U okviru iste istrage, policija je otkrila 13 kilograma kokaina tokom pretresa… »

Turska: Nalog za hapšenje 84 akademika

Studio B 19.08.2016
Turski tužioci izdali su naloge za hapšenje 84 akademika zbog sumnje za povezanost sa muslimanskim propovednikom Abdulahom Gulenom, koji se nalazi u izgnanstvu u SAD-u, a kojeg turske vlasti smatraju odgovornim za organizovanje neuspelog puča. Policija… »