Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Statue golog Trampa osvanule širom SAD

Večernje novosti 19.08.2016
Statue nagog Donalda Trampa postavljene su u više gradova širom SAD i usijale su društvene mreže, javili su američki mediji. Statue nagog Donalda Trampa postavljene su u više gradova širom SAD i usijale su društvene mreže, javili su američki… »

Fotografija petogodišnjeg dečaka - simbol stradanja u Alepu

Večernje novosti 18.08.2016
Fotografija dečaka sa video-snimka, koji je izvučen iz ruševina posle razornih vazdušnih udara na Alepu, predstavlja odraz užasa koji pogađaju taj grad na severu Sirije. FOTOGRAFIJA petogodišnjeg dečaka sa video-snimka, koji je izvučen iz… »

Turska: Desetine novih hapšenja u okviru istrage o pokušaju puča

Večernje novosti 19.08.2016
Turske vlasti privele su više desetina univerzitetskih radnika u Istanbulu i Koniji pod sumnjom da su povezani sa pokušajem puča u toj zemlji 15. jula. ANKARA - Turske vlasti privele su više desetina univerzitetskih radnika u Istanbulu i Koniji pod… »

Mezijer za delimičnu zabranu nošenja burke u Nemačkoj

Večernje novosti 19.08.2016
Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer izjavio je danas da se slaže sa delimičnom zabranom nošenja burke, vela koji pokriva lice, u Nemačkoj. Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer izjavio je danas da se slaže sa… »

UN se pozivaju na imunitet u slučaju epidemije kolere na Haitiju

Večernje novosti 19.08.2016
Savezni Apelelacioni sud u SAD potvrdio je danas imunitet UN od tužbi da su njihove mirovne snage odgovorne za epidemiju kolere na Haitiju i preko 5.000 žrtava. Savezni Apelelacioni sud u SAD potvrdio je danas imunitet UN od tužbi da su njihove mirovne… »

Ruske vlasti uhapsile muškarca zbog sumnje da je planirao teroristički napad

Večernje novosti 19.08.2016
Ruske vlasti uhapsile su u Samari jednog muškarca za kojeg se sumnja da je planirao da izvede teroristički napad u regionu Volga, prenela je danas agencija Taš, pozivajući se na lokalne policijske izvore. Ruske vlasti uhapsile su u Samari jednog… »

Nemci neće da plate odštetu Grcima!

Večernje novosti 19.08.2016
Nemačka vlada odbacila najnoviji zahtev Grčke za naplatu ratne odštete zbog nacističke okupacije u Drugom svetskom ratu. BERLIN - Nemačka vlada odbacila je danas najnoviji zahtev Grčke za naplatu ratne odštete zbog nacističke okupacije u Drugom… »

Na državnom sajmu u Oregonu - marihuana

Večernje novosti 19.08.2016
Desetak biljaka marihuane biće prikazano na Državnom sajmu Oregona sledećeg petka, što će biti prvi takav događaj u SAD. SALEM - Desetak biljaka marihuane biće prikazano na Državnom sajmu Oregona sledećeg petka, što će biti prvi takav događaj… »

Grčka obalska straža spasila nekoliko desetina migranata

Večernje novosti 19.08.2016
Grčka obalska straža je spasila nekoliko desetina migranata nakon što se njihov čamac nasukao na pusto ostrvo u blizini jugozapadne obale. Grčka obalska straža je spasila nekoliko desetina migranata nakon što se njihov čamac nasukao na pusto… »

SAD a-bombe sele u Rumuniju?

Večernje novosti 19.08.2016
Dok eksplozije potresaju istok Turske, pogoršavanje odnosa Ankare i Vašingtona dobilo novu dimenziju. Bukurešt demantuje "preseljenje" u vazdušnu bazu Deveselu, Amerika najavljuje svoj odgovor. AMERIČKO nuklearno oružje seli se iz turske baze… »