Politika arhiva vesti 19.08.2016

Nikolić: Srbija i Rusija imaju izvanredne političke odnose

Novi magazin 19.08.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Rusija i Srbija danas imaju izvanredne političke odnose, uspostavljenu zajedničku saradnju i zajedničke nastupe po veoma bitnim temama. Predsednik Nikolić je u intervju TV Carigrad rekao da Rusija i… »

Iz Vlade oštro odgovoreno "rumunskoj pretnji"

Mondo 19.08.2016
Posle poruka iz Rumunije da bi ta zemlja mogla da stavi veto na priključenje Srbije EU zbog vlaške manjine, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović ističe da Vlada Srbije ne reaguje na pretnje i ucene. Foto: Guliver/Getty… »

Stefanović: Zajednička vežba policija Srbije i RS ne ugrožava suverenitet BiH

Blic 19.08.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je cilj zajedničke vežbe policija Srbije i Republike Srpske pokazivanje snage i obučenosti u borbi protiv terorizma i spremnosti da se odgovori na sve bezbednosne izazove, a da oni… »

"Priština želi da prisluškuje telefone građana Srbije"

Vesti online 19.08.2016
"Predstavnici kosovskih Albanaca na poslednjoj rundi razgovora u Briselu su neuspešno pokušali da izdejstvuju pristup sistemu "Telekoma Srbija", a to bi im omogućilo da prisluškuju telefone građana širom Srbije", izjavio je direktor Kancelarije za… »

Žbogar: ZSO se ne može nametnuti ni srpskoj ni albanskoj strani

Beta 19.08.2016
Odlazeći Specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar ocenio je danas da i srpska i albanska strana strahuju od formiranja Zajednice opština sa srspkom većinom, koja se kako je rekao, ne može nametnuti ni jednoj ni drugoj strani. "Jedini način… »

(Video) Đurić: Protivnici dobrih odnosa Srba i Albanaca su neprijatelji oba naroda

Kurir 19.08.2016
PRILUŽJE - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da više prava za Srbe na Kosovu i Metohiji ne znači manje prava za kosovske Albance i da su protivnici dobrih odnosa Srba i Albanaca neprijatelji oba naroda. Više… »

Žbogar: Kosovska elita nesposobna da postigne saglasnost

Novi magazin 19.08.2016
Odlazeći Specijalni predstavnik EU na Kosovu, Samuel Žbogar izjavio je da kosovska politička elita nesposobna da postigne saglanost o strateškim, nacionalnim interesima, pa i kada je reč o dijalogu i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine… »

Vučić: Referendum u Srpskoj nije naše pitanje

Mondo 19.08.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će sa predstavnicima Srpske razgovarati o raznim pitanjima, ali da ni drugi predstavnici Srbije "nisu ovlašćeni, niti mogu da prenose bilo kakve stavove o situaciji u drugim zemaljama". Foto: Vlada… »

Tači apeluje da se omogući formiranje ZSO

Blic 19.08.2016
Kosovski predsednik Hašim Tači pozvao je u četvrtak poslanike kosovske skupštine da usvoje zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom i napomenuo da je neophodno omogućiti formiranje ZSO, preneli su prištinski… »

Ministrima rok za predaju izveštaja o imovini 12. septembar

Blic 19.08.2016
Novi ministri u Vladi Srbije imaju rok do 12. septembra da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu izveštaj o svojoj imovini i prihodima u elektronskoj formi, kažu u toj Agenciji. Kako je rečeno Tanjugu, rok za podnošenje Izveštaja po stupanju na… »