Regioni arhiva vesti 19.08.2016

Drama kod perućca: Kolona automobila bila zarobljena tri sata zbog odrona

Blic 19.08.2016
Drama u kanjonu Drine srećno je okončana nakon što su posle tri sata sa puta uz Perućac svi putnici evakuisani. Jedan broj njih je sa ugroženog područja prevezen čamcima, dok su preostali pešice preko odrona stigli na sigurno. Između brda zemlje… »

Slovenci u Skupstini grada

RT Kragujevac 19.08.2016
Infrastrukturno opremanje i unapređenje uslova poslovanja u radnim zonama u kojima posluju slovenačke komanije u Kragujevcu. bile su teme radnog sastanka predstavnika lokalne samouprave i delegacije Ambasade Slovenije u Srbiji. Obaveza grada je da uradi… »

Danas je Preobraženje

OK radio 19.08.2016
Vranje - Srpska pravoslavna crkva danas slavi Preobraženje Gospodnje, praznik koji jje posvećen sećanju na događaj Hristovog preobraženja na gori Tavor kada on najavljuje svoje potonje stradanje i slavu. Praznik Preobraženja Gospodnjeg u… »

Koliko to košta, Tričkoviću?

OK radio 19.08.2016
U bioskopu „Roda Cineplex“ u Beogradu održana je konferencija za novinare povodom početka snimanja filma „Vrati se Zone“, kojoj su u ime Grada Vranja prisustvovali predsednik Skupštine grada Dejan Tričković i većnik za poljoprivredu… »

Akcija za vikend: Besplatna razmena udžbenika i školske opreme u Novom Sadu

Kurir 19.08.2016
BEOGRAD - Članovi udruženja gradjana "NS blok" iz Novog Sada organizovaće narednog vikenda akciju besplatne razmene udžbenika i pribora za osnovnu i srednju školu, saopšteno je danas. Kako se navodi, akcija će biti održana u subotu i nedelju, u… »

Kod Predejana pronadjeni migranti

Jug press 19.08.2016
LESKOVAC Leskovačka policija saopštila je danas da je “u koordinisanoj akciji ” njenih pripadnika i “zajedničkih snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova presečen još jedan krijumčarski kanal i u Predejanu uhapšena jedna osoba… »

Poplavljeno više od 100 kuća u Kosjeriću, oštećeni putevi

N1 Info 19.08.2016
Nevreme sa obilnim kišnim padavinama koje je u četvrtak u popodnevnim i večernjim satima pogodilo Zlatiborski krug najviše štete nanelo je opštini Kosjerić, u kojoj je voda ušla u više od 100 kuća i oštetila veliki broj lokalnih puteva, rečeno… »

Živoradu Nedeljkoviću uručena Žička hrisovulja

Politika 19.08.2016
Nagrađeni pesnik se obratio besedom pitajući se šta pesnik i poezija mogu da učine i šta čine. Kraljevo – Živoradu Nedeljkoviću, pesniku iz Kraljeva, a nastanjenom u Čačku, uručeno je priznanje za sveukupno pesničko delo „Žička… »

Komšije složne kao jedan: Leskovčani proterali izvršitelje koji su plenili stan

Kurir 19.08.2016
Privatni izvršitelji odustali su, barem na kratko, od oduzimanja jednosobnog stana porodice Arsić nakon što su im put do vrata preprečile komšije i porodični prijatelji. Oko 40 ljudi je stajalo u hodniku Arsićeve zgrade i nemo posmatralo policiju i… »

Evakuisani putnici koji su bili zarobljeni zbog klizišta Tanjug,RTS

Studio B 19.08.2016
Tridesetak putnika koji su zbog klizišta bili zarobljeni na putu Perućac – Rastište su evakuisani čamcima. Između odrona na putu su ostali automobili. Ekipe će dežurati tokom noći ukoliko neko bude morao da bude prebačen iz Rastišta do Bajine… »