Arhiva vesti 22.08.2016

Osvajačima medalja u Riju od Srbije preko dva miliona evra

Radio 021 22.08.2016
Srpski sportisti, koji su osvojili osam medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dobiće ukupno 2.205.000 evra od države kao nagradu za uspehe. Država će sportistima u pojedinačnoj konkurenciji, ali i njihovim trenerima i selektorima, za… »

Kapiten: Srebro ima ukus čokolade!

Mondo 22.08.2016
Iako neki smatraju da je ubedljiv poraz od Amerikanaca u finalu umanjio uspeh košarkaša u Riju, Miloš Teodosić ne slaže se sa tim. Foto: MN Press Srbija nije uspela u finalu olimpijskog košarkaškog turnira da se ravnopravno suprotstavi selekciji… »

Linta: Izjave Kovača vrhunsko licemerje

Blic 22.08.2016
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra za vrhunsko licemerje izjave ministra spoljnih poslova Hrvatske u tehničkom mandatu Mire Kovača da Hrvatska neće trpeti nikakve provokacije i zastrašivanja svojih građana kakve sprovode vlasti u… »

Zašto političari imaju uvid u MUP-ove dnevne biltene događaja

Politika 22.08.2016
Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti upozorio policiju da podatke o građanima nezakonito dostavlja širem krugu spoljnih korisnika. Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti je uputio MUP-u Srbije upozorenje da… »

Šarčević: Zbrinućemo tehnološke viškove

Novi magazin 22.08.2016
Još uvek nema preciznih podataka o broju tehnoloških viškova u prosveti, a prema grubim procenama u Srbiji ih je oko 6.000, a u Beogradu 3.000, izjavio je danas ministar prosvete i nauke Mladen Šarčević, istakavši da će pokušati sve te ljude da… »

Vučić: Nismo se uplašili, bez uzvraćanja na tvrdnje Zagreba

Slobodna Evropa 22.08.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će od danas članovi vlade maksimalno da se uzdržavaju da komentarišu negativne izjave koje se iz Hrvatske upućuju na račun Srbije. "Uzdržavaćemo se ne zato što smo ih se uplašili, već… »

Crvena zvezda veruje u veliki preokret protiv Sasuola

Vesti online 22.08.2016
Crvenu zvezdu će u četvrtak, 25. avgusta, čekati vrlo težak zadatak. Nakon ubedljivog poraza u Italiji (0:3), crveno-beli, ukoliko žele da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope, moraju da nadoknade minus od tri gola. Teška misija – ne i… »

Kragujevac: Ponovo radi "Fijat"

Mondo 22.08.2016
Posle tronedeljnog kolektivnog godišnjeg odmora, u kompaniji "Fijat Krajsler automobili" u Kragujevcu počela je priprema za nastavak serijske proizvodnje modela "Fijat 500L", a zaposleni danas i sutra rade po četiri sata, preneo je RTS. Foto… »

Hemofarm preuzeo kompaniju "Ivančić i sinovi"

B92 22.08.2016
Vršac -- Kompanija Hemofarm preuzela je imovinu kompanije "Ivančić i sinovi", saopšteno je iz vršačke farmaceutske firme. Kompanija Hemofarm preuzela je proizvode, pogon za proizvodnju u Starim Banovcima, zaposlene, kao i intelektualnu imovinu… »

Jildirim: Nije sigurno da je napadač na svadbi bio dečak

RTV 22.08.2016
ISTANBUL - Turske vlasti još uvek pokušavaju da identifikuju bombaša samoubicu koji je izveo napad na svadbi u kojem je poginula 51 osoba, rekao je danas premijer Binali Jildirim dodavši da se ne zna da li se radi o detetu ili odrasloj osobi. On je… »