Društvo arhiva vesti 31.08.2016

Novi protest, stari problemi: Pet do 12 za prosvetu

Slobodna Evropa 31.08.2016
Pred svaki 1. septembar problemi su isti, zbog čega se i uoči ove nove školske godine na Trgu Nikole Pašića u Beogradu okupilo nekoliko stotina ljudi. Unijа sindikаtа prosvetnih rаdnikа Srbije održala je protest upozorenja vlastima zbog lošeg… »

Premijerova podrška zakonu o transplantacijama

Večernje novosti 31.08.2016
Premijer danas u Vladi razgovarao sa pacijentima koji čekaju presađivanje organa. Aleksandar Vučić: Zaostajemo u ovome za mnogim zemljama, 800 ljudi na listi čekanja. PREDSEDNIK Vlade Aleksandar Vučić podržao je danas, u razgovoru sa pacijentima… »

Za prvi dan škole – sunce i do 31 stepen / VIDEO

B92 31.08.2016
Kao i proteklih dana, toplo i sunčano vreme će ostati na snazi i prvog dana septembra, uz temperaturu do 31 stepen. Ipak, popodne se ponegde očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom u južnim krajevima. Duvaće slab vetar, u celoj… »

Šarčević: U oktobru povećanje plata prosvetnim radnicima

Večernje novosti 31.08.2016
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će u oktobru biti povećane plate prosvetnim radnicima. BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da će u oktobru biti povećane plate prosvetnim radnicima. Čuli smo stav vlade i… »

Ministar: Roditelji će ocenjivati nastavnike i direktore

RTV 31.08.2016
BEOGRAD - Roditeljima je dodeljena slaba uloga u školi i to se mora promeniti, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. "Njih niko nikada nije pitao šta zaista misle, a oni mnogo toga znaju. Zato pojačavamo ulogu… »

Kostić: SANU nije tu da ponavlja šta vlast misli

SEEbiz 31.08.2016
BEOGRAD - Srpska akademija nauka i umetnosti stoji na raspolaganju svakoj dobronamernoj srpskoj vlasti da kaže šta o nečemu misli, ali ne da ponavlja ono što vlast misli, izjavio je danas predsednik SANU Vladimir Kostić. "Iskreno govoreći, od nas se… »

"Institucije relativizuju nasilje u porodici"

RTV 31.08.2016
BEOGRAD - Zamenica zaštitnika građana Gordana Stevanović izjavila je danas da je zaštitnik građana uputio 59 preporuka nadležnim organima pošto je u 45 slučajeva nasilja u porodici i partnerskim odnosima utvrdio niz sistemskih propusta. Gordana… »

Pojačana kontrola saobraćaja u blizini svih škola u Srbiji

Press 31.08.2016
MUP će tokom septembra pojačati kontrolu saobraćaja u blizini svih škola u Srbiji, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uoči početka nove školske godine ističući da je prioritet zaštita… »

U nemačkom jezeru potraga za anakondom

RTV 31.08.2016
BERLIN - U blizini bavaraskog grada Zehtenau u jezeru je primećena velika anakonda koja je izazvala paniku, a u toku je potraga za zmijom, javljaju nemački mediji. U jezeru je na snazi zabrana plivanja, objavio je gradonačelnik Sebastijan Forstner. On… »

Vulin: Priliv migranata mnogo manji

Press 31.08.2016
Srbija je i dalje aktuelna kao migrantska ruta, ali njihov priliv je mnogo manji nego ranije, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. foto: tanjug.rs Srbija je i dalje aktuelna kao migrantska ruta… »