Izvor: B92 arhiva vesti 31.08.2016

MMF usvojio dve revizije aranžmana sa Srbijom

B92 31.08.2016
Međunarodni monetarni fond usvojio je četvrtu i petu reviziju aranžmana koju Srbija ima sa tom finansijskom organizacijom, objavio je RTS. MMF čestitao je Srbiji na sprovedenim reformama i usvojio četvrtu i petu reviziju aranžmana, piše na sajtu… »

Srpski poslanici ne idu na sednicu Skupštine Kosova?

B92 31.08.2016
Poslanici Srpske liste i članovi kosovske vlade iz redova srpske zajednice možda neće prisustvovati sledećoj sednici Skupštine samoproglašene države Kosovo. Kako je naveo predsednik Srpske liste Slavko Simić, takva mogućnost postoji zbog loše… »

Nađeno telo pilota palog borbenog aviona

B92 31.08.2016
Cirih -- Švajcarske spasilačke službe pronašle su telo pilota čiji je borbeni avion pao pre dva dana u švajcarskim Alpima, saopštile su vlasti te zemlje. Telo pilota je pronađeno u blizini olupine, koja je locirana juče u blizini mesta Susten u… »

"Da se sve zemlje ponašaju prema manjinama kao Srbija..."

B92 31.08.2016
Budimpešta -- Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto kaže da bi ovaj region bio mnogo bolje i srećnije mesto kada bi se sve susedne države prema manjinama ponašale kao Srbija. On je dodao da nema pitanja koje Mađarska i Srbije ne bi mogle da… »

Balkanska složenica - Ko je na čijoj strani neutralan

B92 31.08.2016
Čerčil je govorio da nije bitno da li ste neutralni, već na čijoj ste strani neutralni. I sada je, čini se, neutralnost dragocena kategorija, bar na Balkanu. Balkanski je specijalitet opet da svaka strana misli da je neutralnost iskazana njoj u inat… »

Šef Epla poručuje: Nama kazna, Evropi otkazi

B92 31.08.2016
Nakon što je izrečena najveća poreska kazna ikad, šef kažnjenog Epla Tim Kuk napisao je pismo korisnicima u kom poručuje da odlukom EK stradati radna mesta. "Pre 36 godina, mnogo pre predstavljanja ajfona, ajpoda i Meka, Stiv Džobs pokrenuo je prve… »

U Londonu 2017. velika izložba o grupi Pink Flojd

B92 31.08.2016
Posle velikog uspeha izložbe o legendarnom muzičaru Dejvidu Bouviju, londonski muzej Viktorija i Albert izložiće 2017. godine retrospektivu kultne britanske grupe "Pink Flojd", saopštila je danas ta kulturna insititucija. Maskota izložbe, koja će… »

Konačan dogovor: Makedonci idu na izbore 11. decembra

B92 31.08.2016
Vanredni parlamentarni izbori u Makedoniji biće održani 11. decembra, dogovorili su se lideri četiri nejveće makedonske stranke. Sporazum su potpisali predsednik vladajuće VMRO-DPMNE Nikola Gruevki, predsednik opozicionog SDSM Zoran Zaev i dvojca… »

Erdogan bez ministra policije: Efkan Ala podneo ostavku

B92 31.08.2016
Ministar unutrašnjih poslova Turske Efkan Ala podneo je ostavku, a zameniće ga ministar za rad Sulejman Sojlu, izjavio je turski premijer Binali Jildirim. On nije rekao koji je razlog za ostavku ministra policije, koja stiže u trenutku dok se Turska… »

Naučnici: Psi stvarno razumeju šta im ljudi govore

B92 31.08.2016
Naučnici su u novoj studiji dokazali ono što vlasnici pasa već odavno znaju: da njihovi najbolji prijatelji psi razumeju šta im se govori. Naučnici u Mađarskoj skenirali su mozgove 13 pasa dok im se trener obraća, da bi utvrdili koja im je… »