Izvor: B92/Balkan arhiva vesti 31.08.2016

Dodik za B92: Srpska je država, a BiH nije ništa / VIDEO

B92 31.08.2016
Dan posle poziva Saveta za implementaciju mira Republici Srpskoj da odustane od referenduma, oštar odgovor iz Banjaluke. Od referenduma ne odustaju, a u Beograd odlaze na konsultacije sa prijateljima. "Referendum je nešto što smo se dogovorili i mi… »

Eksplozija u Zagrebu, jedna osoba lakše povređena

B92 31.08.2016
Zagreb -- Nepoznati napadač aktivirao je jutros oko 7 časova ručnu bombu u Zagrebu, a jedna osoba je lakše povređena. Kako prenose hrvatski mediji, oštećeno je nekoliko vozila. Više informacija se očekuje nakon što zagrebačka policija izvrši… »

Dodik: Mogu da rade šta hoće, referendum će biti održan

B92 31.08.2016
Lider RS Milorad Dodik kaže da će referendum o Danu RS biti održan 25. septembra, bez obzira na poziv Saveta za primenu mira u BiH da odustane od referenduma. "Ne može, 25. septembra je referendum i nema odgađanja. Ako nam ne daju (biračke)… »

Kovač opet po Srbiji: Srpska vlast da utiče na Srpsku

B92 31.08.2016
Referendum u Republici Srpskoj za Hrvatsku nije prihvatljiv i očekujemo da vlasti u Beogradu utiču na čelnike RS i odvrate ih od toga. To je rekao hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Miro Kovač. Kako je prenela Hina, Kovač je rekao da je… »

Balkanska složenica - Ko je na čijoj strani neutralan

B92 31.08.2016
Čerčil je govorio da nije bitno da li ste neutralni, već na čijoj ste strani neutralni. I sada je, čini se, neutralnost dragocena kategorija, bar na Balkanu. Balkanski je specijalitet opet da svaka strana misli da je neutralnost iskazana njoj u inat… »

Konačan dogovor: Makedonci idu na izbore 11. decembra

B92 31.08.2016
Vanredni parlamentarni izbori u Makedoniji biće održani 11. decembra, dogovorili su se lideri četiri nejveće makedonske stranke. Sporazum su potpisali predsednik vladajuće VMRO-DPMNE Nikola Gruevki, predsednik opozicionog SDSM Zoran Zaev i dvojca… »

Kovač: Ako Srbija ne bude počela da ispunjava obaveze...

B92 31.08.2016
Tehnički ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač kaže da Srbija neće moći da napreduje prema EU ako ne bude počela da ispunjava svoje obaveze. "Ako neće izvršavati sve svoje obaveze, neće moći napredovati prema EU. Vrlo… »

Premijer Hrvatske s plišanim medom došao na sednicu VIDEO

B92 31.08.2016
Tehnički premijer Hrvatske Tihomir Orešković doneo je velikog plišanog medveda na sednicu Vlade Hrvatske na iznenađenje ministara, pišu hrvatski mediji. Orešković je objasnio da je jedan od ministara postao otac, te je plišani meda poklon za… »

Zvizdić: Referendum krši Ustav i Dejton, odustanite

B92 31.08.2016
Predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić pozvao je vlasti Republike Srpske da odustanu od referenduma najavljenog za 25. septembar. On je upozorio da održavanje mira i stabilnosti u BiH nema cenu, ali da je još važnije od toga očuvanje… »

RS daje ime putu "9. januar", na otvaranju Vučić?

B92 31.08.2016
Banjaluka -- Auto-put Banjaluka-Doboj zvaće se "9. januar", objavila je RTV Republike Srpske, a ovakav naziv dobiće dve nedelje pred referendum o danu republike. Kako je rekao resorni ministar Neđo Trninić, put će dobiti takvo ime jer je tog datuma… »