Izvor: B92/Društvo arhiva vesti 31.08.2016

"Veće plate u oktobru, a uskoro i što je zakinuto"

B92 31.08.2016
Beograd -- Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će prosvetari prvo povećanje plate dobiti u oktobru. On je dodao i da će im, najverovatnije, već u ponedeljak biti isplaćen novac koji im je zakinut pogrešnim obračunom plata tokom… »

Vučić o najvažnijem pozivu u životu

B92 31.08.2016
Beograd -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbiji potreban novi zakon koji će unaprediti program transplantacije organa, saopšteno je iz Vlade. U saopštenju se navodi da je Vučić, u razgovoru sa pacijentima koji su na listi… »

Za prvi dan škole – sunce i do 31 stepen / VIDEO

B92 31.08.2016
Kao i proteklih dana, toplo i sunčano vreme će ostati na snazi i prvog dana septembra, uz temperaturu do 31 stepen. Ipak, popodne se ponegde očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom u južnim krajevima. Duvaće slab vetar, u celoj… »

Kostić: SANU nije tu da ponavlja šta vlast misli

B92 31.08.2016
Beograd -- SANU stoji na raspolaganju svakoj dobronamernoj srpskoj vlasti da kaže šta o nečemu misli, ali ne da ponavlja ono što vlast misli, izjavio je predsednik SANU. "Iskreno govoreći, od nas se to do sada nije ni tražilo", rekao je Vladimir… »

"Nadležni relativizuju nasilje u porodici"

B92 31.08.2016
Beograd -- Zamenica zaštitnika građana Gordana Stevanović ocenila je da je najveći problem sa nasiljem u porodici to što nadležni organi ne primenjuju propise efikasno. Ona je navela da je ombudsman uputio 59 preporuka nadležnim organima pošto je… »

BG: Čekali 40 god, dobijamo dva velelepna objekta

B92 31.08.2016
Beograd -- Radovi na izgradnji pristupnih saobraćajnica za buduću glavnu železničku stanicu Beograd centar u Prokopu, u dužini od ukupno 1,2 kilometra, počeli su danas. Početku radova prisustvovao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je… »

"Timski rad vojske i policije na obezbeđenju granica"

B92 31.08.2016
Načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković obišao je deo jedinica Zajedničkih snaga vojske i policije angažovanih na obezbeđenju državne granice. Deo jedinica zadatke realizuje u graničnom pojasu sa Republikom Makedonijom. General Diković… »

Ministar prosvete: Zovite vi mene, a ne ja vas

B92 31.08.2016
Beograd -- Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da želi da vrati ugled profesiji i da će insistirati na više novca za obuku zaposlenih u prosveti. On je, na sastanku sa direktorima odsnovnih i srednjih škola u Beogradu, rekao da se u… »

Mladićeva odbrana traži nastavak dokaznog postupka

B92 31.08.2016
Odbrana Ratka Mladića zatražila je od sudskog veća da razmotri odluku o okončanju dokaznog postupka odbrane, ili da mu dozvoli da uloži žalbu na tu odluku. U podnesku Mladićeve odbrane ističe se da sudsko veće nije donelo jasnu i obrazloženu… »

Violistkinji iz JA samo novac prepreka za usavršavanje

B92 31.08.2016
Jelena Nikolić, violistkinja iz Jagodine, jedna je od svega četvoro studenata koji su položili prijemni ispit za muzičku akademiju u Kelnu u Nemačkoj. Od osam stotina prijavljenih Jelena je uspela da se probije do vrha, međutim, da bi se tu i… »