Izvor: B92/Politika arhiva vesti 31.08.2016

Stefanović: Ne vređamo i ne provociramo

B92 31.08.2016
Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović rekao je da Vlada i premijer čine sve da Srbija ostane stabilna ali i da bude garant i potpora Republici Srpskoj. Na pitanje da li Srbija treba da ubedi Dodika da odustane od referenduma, Stefanović je rekao da… »

Omerović: Dodika baš briga za njegov narod i Srbiju

B92 31.08.2016
Beograd -- Srbija nema prava da se meša u unutrašnje stvari u BiH, ali je srpski državni vrh pokazao veću odgovornost od predsednika RS prema narodu kojem pripada. To je izjavio predsednik odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović. Omerović… »

Junker odgovorio na Vučićevo pismo

B92 31.08.2016
Stigao je odgovor predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera na pismo koje mu je nedavno uputio premijer Aleksandar Vučić, saznaje RTS. Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič potvrdila je za Tanjug da je predsednik Evropske komisije Žan… »

"Blic": Vučić okupio saradnike na tajnoj lokaciji

B92 31.08.2016
Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić razgovara s ljudima od najvećeg poverenja iz obaveštajnih službi, bezbednosnog i sektora odbrane na nepoznatoj lokaciji, javlja "Blic" Tema nije poznata, ali ni sastanak nije formalan, jer na njemu nema nikoga u… »

Antić predao kandidaturu za lidera DS: Podržite me

B92 31.08.2016
Kandidat za predsednika DS Srboljub Antić pozvao je članove DS da ga podrže, pošto je njegov izborni štab predao izbornoj komisiji DS potpise za kandidaturu. Antić je na konferenciji za novinare pozvao članove DS da na izbornoj skupštini… »

Kurti: Zaustavili smo ZSO, zaustavićemo i demarkaciju

B92 31.08.2016
Priština -- Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će sutrašnji protest zaustaviti donošenje skupštinske odluke o demarkaciji sa Crnom Gorom. On je dodao da je zahvaljujući delovanju opozicije sprečeno i formiranje Zajednice… »

Đurić: Poseta Tačija kontejneru s ciljem izazivanja nereda

B92 31.08.2016
Direktor Kancelarije za KiM Marko Ă�urić kaže da je iznenadna poseta Hašima Tačija "kontejneru" na Jarinju izvedena sa ciljem da se izazovu neredi. Dodaje i da je ta poseta sračunata s namerom da se dogode ekscesi i nasilje i destabilizuju prilike… »

Tači: Situacija na severu Kosova plod dijaloga sa Srbijom

B92 31.08.2016
Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je da je normalizacija stanja na Jarinju i sloboda kretanja ljudi i robe, rezultat Briselskog dijaloga Srbije i Kosova. "Čestitam svim pripadnicima policije i carine, Albancima i Srbima koji zajedno… »

Lončar: Sistem mora da funkcioniše bez obzira ko ga vodi

B92 31.08.2016
Beograd -- Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da mu je cilj da zdravstveni sistem dovede u stanje da funkcioniše tako da više ne bude važno ko će biti na njegovom čelu. "Planiramo novih 14 zakona, krećemo u narednih mesec dana. Cilj je da… »

O referendumu: "Vučić rad da igra evropsku politiku"

B92 31.08.2016
Beograd -- Šef analitičkog tima za istočnu Evropu kompanije Nomura Timoti Eš kaže za Glas Amerike da je "sve moguće" oko održavanja referenduma u Republici Srpskoj. "Srbija će imati važnu ulogu u ovoj odluci, a Vučić je rad da igra evropsku… »