Izvor: B92/Svet arhiva vesti 31.08.2016

Kremlj potvrdio: Putin i Obama u Kini o Siriji

B92 31.08.2016
Moskva -- Predsednici Rusije i Amerike Vladimir Putin i Barak Obama razgovaraće o Siriji u Kini, na sastanku G20, saopšteno je iz Kremlja. "Bez ikakve sumnje, možemo predpostaviti da će se na ovaj ili onaj način održati brifing ili kratka razmena… »

Crnogorcima manje plate, prosečna 501 EUR

B92 31.08.2016
Podgorica -- Prosečna zarada u Crnoj Gori bez poreza i doprinosa u julu je, prema podacima Zavoda za statistiku, iznosila 501 evro i bila je 0,2 posto manja nego u junu. Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u julu je u poređenju sa istim mesecom… »

"Bregzit znači bregzit, nema ostanka u EU kroz mala vrata"

B92 31.08.2016
London -- Britanska premijerka Tereza Mej rekla je članovima svoje vlade da oni treba da sprovedu bregzit. Ona je isključila opciju bilo kakvog drugog referenduma kao i pokušavanja ostanka u Evropskoj uniji "kroz mala vrata". "Moramo da ostanemo jasni… »

Merkelova: Nemačka će ostati Nemačka

B92 31.08.2016
Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da migranti neće izmeniti Nemačku, godinu dana nakon pokretanja akcije kojom je podržala ulazak migranata. Merkelova je u intevjuu za nemački list "Zidojče cajtung" izjavila da je njena parola… »

Tajfun odneo devet života u staračkom domu

B92 31.08.2016
Tokio -- Najmanje devet osoba poginulo je u staračkom domu u Japanu u poplavama izazvanim snažnim tajfunom "Lajonrok", saopštili su zvaničnici. Tela starijih osoba pronađena su u mulju pored staračkog doma, koji se nalazi pored reke u Ivaizumiju, na… »

Nađeno telo pilota palog borbenog aviona

B92 31.08.2016
Cirih -- Švajcarske spasilačke službe pronašle su telo pilota čiji je borbeni avion pao pre dva dana u švajcarskim Alpima, saopštile su vlasti te zemlje. Telo pilota je pronađeno u blizini olupine, koja je locirana juče u blizini mesta Susten u… »

"Da se sve zemlje ponašaju prema manjinama kao Srbija..."

B92 31.08.2016
Budimpešta -- Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto kaže da bi ovaj region bio mnogo bolje i srećnije mesto kada bi se sve susedne države prema manjinama ponašale kao Srbija. On je dodao da nema pitanja koje Mađarska i Srbije ne bi mogle da… »

Šef Epla poručuje: Nama kazna, Evropi otkazi

B92 31.08.2016
Nakon što je izrečena najveća poreska kazna ikad, šef kažnjenog Epla Tim Kuk napisao je pismo korisnicima u kom poručuje da odlukom EK stradati radna mesta. "Pre 36 godina, mnogo pre predstavljanja ajfona, ajpoda i Meka, Stiv Džobs pokrenuo je prve… »

Erdogan bez ministra policije: Efkan Ala podneo ostavku

B92 31.08.2016
Ministar unutrašnjih poslova Turske Efkan Ala podneo je ostavku, a zameniće ga ministar za rad Sulejman Sojlu, izjavio je turski premijer Binali Jildirim. On nije rekao koji je razlog za ostavku ministra policije, koja stiže u trenutku dok se Turska… »

Pala srpska narko-banda u Beču, radili "pod konac"

B92 31.08.2016
Beč -- Bečka policija razbila je srpsku narko-bandu, koja je u glavnom gradu Austrije prodavala heroin koji je švercovala iz Srbije. Čuvari reda ušli su u trag petorici Srba koji su drogu švercovali iz Srbije u Beč i prodavali je uličnim… »