Izvor: B92/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 31.08.2016

Kako pročitati poruku na Facebooku, a da “seen” i dalje ostane

B92 31.08.2016
Verovatno ste se i sami mnogo puta našli u situaciji da poruku namerno ne otvorite kako pošiljalac to ne bi primetio. Ali na sreću, rešenje postoji. Programeri su osmislili nadogradnju na “Google Chromeu” koja se zove “Facebook… »

Povratak telefona na preklop: Samsung najavio novi model

B92 31.08.2016
Samsung najavljuje povratak modela telefona za kojim smo svi pomalo nostalgični. Stiže novi model Galaxy Folder 2 retro pametan telefon na preklapanje. Dok Apple dizajn mobilnih telefona prilagođava budućnosti, Samsung je odlučio da nas podseti na… »

No Mario’s Sky je upravo ono što mislite da jeste

B92 31.08.2016
Kao što je očigledno sa screenshota, No Mario’s Sky je jedna od onih ”šta bi bilo kad bi bilo” igara, u ovom slučaju stavljajući Super Maria u proceduralno generisan univerzum inspirisan nedavnim hitom No Man’s Sky. Igra je… »

Frostpunk je survival igra od autora This War of Mine

B92 31.08.2016
11 Bit Studios nastavlja sa radom na survival igrama i posle plamena rata iz This War of Mine prelaze na planinske predele i preživljavanje na ciči zimi. Frostpunk je, kao što se iz imena može zaključiti, igra sa steampunk elementima smeštena u svet… »

WoW igrač za samo pet sati stigao do maksimalnog nivoa u Legion

B92 31.08.2016
Izlazak svake World of Warcraft ekspanzije obično obeleži opšti sprint igrača ka maksimalnom nivou, world first zadacima i slično. U World of Warcraft: Legion maksimalni nivo je 110, a igrač pod nadimkom Fragnance je uspeo da stigne do tog nivoa i… »

Danas počinje Battlefield 1 open beta

B92 31.08.2016
Jedna od najiščekivanijih igara ove godine, Battlefield 1, od danas će biti dostupna svim PC i konzolnim igračima u okviru besplatne otvorene bete. PC verzija se downloaduje kroz servis Origin, dok se konzolna distribuira kroz Playstation Store… »

Veliki broj Sierra klasika u novom Humble Bundle paketu

B92 31.08.2016
Ove (i sledeće nedelje), Humble Bundle ima nešto za ljubitelje point & click avantura. Udružili su se sa kompanijom Sierra i spakovali veliki broj njihovih legendarnih igara iz vremena početaka CD-ROMa kao i novijih igara, od Garbiel Knight i Arcanum… »

Google diže ruke od Nexusa

B92 31.08.2016
Nexus linija u budućnosti možda neće postojati u onom obliku u kojem je korisnici poznaju, prenosi TechRadar. Foto: vagueonthehow / Flickr.com Nakon šest godina proizvodnje, kompanija Google odlučila je da ukine Nexus liniju. Počevši od ove godine… »

Novina u smartphone tehnologiji: Dve kamere bolje od jedne

B92 31.08.2016
Ako se poslužimo reklamom za brijač - dve ili tri oštrice su uvek bolje od jedne? Pretpostavimo da je tako. Možda su se ovom premisom poslužili i proizvođači mobilnih telefona, koji u poslednje vreme prihvataju trend postavljanja dve zadnje kamere… »