Izvor: Gde investirati arhiva vesti 31.08.2016

Srbija: U prvih šest meseci povećan izvoz i uvoz u odnosu na 2015.

Gde investirati 31.08.2016
Od januara do jula ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije iznosi 17,59 milijardi evra, što je porast od 6,8 odsto u odnosu na isti period 2015., saopštio je Republički zavod za statistiku. Deficit iznosi 2,21 milijardu evra što je smanjenje od… »

Brazil: Smenjena Dilma Rusef, novi predsednik Mišel Temer

Gde investirati 31.08.2016
Brazilski Senat smenio je danas sa položaja levičarsku predsednicu države Dilmu Rusef (Dilmu Rousseff) zbog kršenja budžetskih zakona, čime je okončana procedura opoziva koja je polarizovala ovu latinoameričku zemlju i paralisala njenu politiku u… »

Struja za domaćinstva poskupljuje 3,8 odsto

Gde investirati 31.08.2016
Struja za domaćinstva poskupeće od 1. oktobra za 3,8 odsto, najavio je u sredu ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić. On je rekao novinarima da prosečno poskupljenje po domaćinstvu iznosi jedan evro i da će ga građani osetiti na… »

Beograd: Wizz Air u svoju bazu uvodi još jedan avion

Gde investirati 31.08.2016
Niskotarifna aviokompanija “Wizz Air” će od maja 2017. uvesti drugi avion u svoju operativnu bazu u Beogradu i četiri nove linije koje će iz glavnog grada Srbije dva puta nedeljno leteti do Fridrihshafena, Hanovera, Nirnberga i Malte, najavljeno je… »

Zapadne sile traže uvođenje sankcija Damasku

Gde investirati 31.08.2016
Velika Britanija i Francuska pozvale su juče Ujedinjene nacije da uvedu sankcije Siriji nakon što je istraga UN utvrdila da je sirijski režim izvodio hemijskim oružjem. Britanski i francuski ambasadori okarakterisali su upotrebu hemijskog oružja… »

Predstavnici sindikata i poslodavaca bez dogovora o ceni rada

Gde investirati 31.08.2016
Na današnjem sastanku radne grupe predstavnici sindikata i poslodavaca nisu uspeli da približe stavove o visini minimalne cene rada za iduću godinu, a konačnu odluku o tome doneće Socijalno-ekonomski savet, rečeno je Tanjugu posle sastanka. On je… »

Beogradska berza: Akcije Philip Morrisa skočile 12 odsto

Gde investirati 31.08.2016
Državne obveznice ponovo su zauzele veći deo današnjeg prometa na Beogradskoj berzi, dok su berzanski indeksi okončali trgovanje u pozitivnom pravcu. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 36,4 miliona RSD (0,3 miliona EUR), a indeks… »

Wall Street: U SAD-u vlada strah od podizanja kamatnih stopa

Gde investirati 31.08.2016
Na Wall Streetu su u utorak cene akcija pale, jer je podatak o poverenju američkih potrošača izazvao zabrinutost da bi Fed ipak mogao već u septembru ponovno podići kamatne stope u SAD-u. Njujorški Dow Jones indeks spustio se 48,69 bodova ili 0,26… »

Velika Britanija: Cene stambenih kredita otišle “u nebo”

Gde investirati 31.08.2016
U Velikoj Britaniji rast cena stambenih nekretnina se u avgustu zahuktao brže nego što se očekivalo. Cene kuća i stanova skočile su u avgustu 5,6 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine, i brže od julskog rasta od 5,2 procenta… »

Tim Cook: Nama kazna, Evropi otkazi

Gde investirati 31.08.2016
Šef kompanije Apple Tim Cook napisao je, nakon što je izrečena najveća poreska kazna ikad, pismo korisnicima u kom poručuje da odlukom EK stradati radna mesta. “Pre 36 godina, mnogo pre predstavljanja iPhone-a, iPod-a i Mac-a, Steve Jobs pokrenuo… »