Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 31.08.2016

"Bezbednost nije ugrožena zbog referenduma u RS"

Glas Amerike 31.08.2016
Odnosi u regionu postaju sve komplikovaniji, a posebno u Republici Srpskoj pred referendum najavljen za 25. septembar. Tim povodom u četvrtak će u Beogradu politički lideri bosanskih Srba razgovarati sa predsednikom i premijerom Srbije. Pred sutrašnji… »

Američki putnički avion na Kubi posle pola veka

Glas Amerike 31.08.2016
Američki redovni komercijalni letovi za Kubu obnovljeni su posle više od pola veka. Avion kompanije Džetblu, koji je sa 150 putnika poleteo iz Fort Loderdejla na Floridi, sleteo je danas u kubanski grad Santa Klara. Među putnicima su bili američki… »

Opozvana Dilma Rusef

Glas Amerike 31.08.2016
Brazilski senat izglasao je opoziv predsednice Dilme Rusef zbog kršenja budžetskih zakona. Za smenu je glasao 61 senator dok je 20 bilo protiv. Odluka je doneta posle pretresa u ponedeljak, na kojem je prva predsednica Brazila četrnaest sati odgovarala… »

Demarkacija na dnevnom redu, opozicija organizuje protest

Glas Amerike 31.08.2016
Poslanici Skupštine Kosova glasaće sutra o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom. U isto vreme opozicioni pokret Samoopredeljenje organizuje protest u centru Prištine protiv sporazuma o demarkaciji, a srpski poslanici će… »

Ko je ubio portparola Islamske države?

Glas Amerike 31.08.2016
Američki zvaničnici odbacili su tvrdnje ruske vojske da je portparol i glavni strateg Islamske države Abu Muhamad al-Adnani poginuo u njenim vazdušnim udarima. Jedan visoki zvaničnik Pentagona izjavio je za Glas Amerike da je ruska tvrdnja “još… »

Donald Tramp u Meksiku

Glas Amerike 31.08.2016
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp je proteklih godinu dana kritikovao i ismevao Meksiko, ali je danas doputovao u tu zemlju, gde će se sastati sa predsednikom Enrikeom Penjom Nijetom. Već nekoliko sati kasnije, Tramp se vraća za SAD gde… »

Trampove pristalice: Izborni sistem je "namešten"

Glas Amerike 31.08.2016
Pristalice republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa u Pensilvaniji tvrde da su ankete koje pokazuju da Hilari Klinton u proseku vodi sa osam procenata više u odnosu na Trampa – „nameštene“. Novinarka Glasa Amerike Ketrin Džipson je… »

"Političko hakovanje - nova i opasna metoda"

Glas Amerike 31.08.2016
Američki zvaničnici sumnjaju da je Rusija odgovorna za nedavne sajber napade na sisteme za registraciju glasača u američkim državama Ilinois i Arizona. Posle tih napšada vlasti u te dve savezne države morale su da na nekoliko dana potpuno… »

Neizvesna pozicija SAD u Aziji

Glas Amerike 31.08.2016
Predsjednik Barak Obama boraviće ove nedelje u poslednjoj posjeti azijsko-pacifičkom regionu u svijetlu neizvjesne budućnosti zaokreta američke spoljne politike ka tom području. Obama će sa ostalim liderima razmotriti niz pitanja na samitu G20 u… »

EU revizori o CG: Napredak i slaba posvećenost reformama

Glas Amerike 31.08.2016
PODGORICA — Evropski sud revizora (ECA), saopštio je da je pripremio specijalni izvještaj o realizaciji pomoći EU Crnoj Gori, u kome se konstatuje ostvareni napredak, ali i slaba posvećenost vlasti reformama. Posebna kontrolna institucija koja prati… »