Izvor: Južne vesti arhiva vesti 31.08.2016

Loš mazut izazvao crn dim u niškoj mlekari, građani u strahu

Južne vesti 31.08.2016
Niš Stotinak Nišlija okupilo se ispred niške mlekare zabrinuti za svoje zdravlje zbog crnog dima i gareži koji izlaze iz dimnjaka ove firme. U Inspekciji za zaštitu životne sredine kažu da se desio "akcident" i da se radi na otklanjanju kvara, a iz… »

Mladi ambasadori predstavljaju gradske institucije kulture

Južne vesti 31.08.2016
Niš Na „Sajmu kulture“, koji se ispred "Kalče" održava u četvrtak 1. septembra od 12 do 14 sati, "mladi ambasadori" će građanima predstaviti niške kulturne institucije. Na platou će biti 8 mladih ambasadora koji će na kreativan način… »

Sadio marihuanu na njivi kod Vranja

Južne vesti 31.08.2016
Vranje Na placu u Golemom Selu nedaleko od Vranja policija je pronašla veliki zasad marihuane, koju je uzgajao 32-godišnji mladić iz Vranja. Kako se navodi u saopštenju vranjske policije, pronađeno je 47 odraslih stabljika biljke čiji je uzgoj… »

Obuke vojnih pilota još dve noći iznad Niša

Južne vesti 31.08.2016
Niš Letovi koji su sinoć pravili buku nad Nišom, kako je rečeno "Južnim vestima" iz Vojske Srbije, deo su redovne letačke obuke 98. vazduhoplovne brigade smeštene na aerodromima Lađevci i Niš. Treninzi će biti završeni 2. septembra u 1 sat… »

Još dva nova igrača u Radničkom

Južne vesti 31.08.2016
Niš Pred sam kraj prelaznog roka niški Radnički ojačao je svoju odbrambenu i napadčku liniju dolaskom štopera Aleksandra Ignjatovića i napadača Ramazana Šamiloviča Isajeva. Ignjatović (28) se praktično vraća tamo gde je načinio prve… »

Jeftinija karta za čairske bazene, još kupanja na otvorenom

Južne vesti 31.08.2016
Niš Iako se kalendarski letnja sezona na otvorenim bazenima "Čair" završava krajem avgusta, zbog najavljenog lepog vremena u ovom sportskom centru odlučeno je da ovi bazeni i mini akva-park ostanu otvoreni za kupače i septembra, i to uz jeftiniju… »

Svastika na Medijani 16 vekova pre nego na zastavi Rajha

Južne vesti 31.08.2016
Niš "Svastiku" ili "kukasti krst" mnogi vezuju za ozloglašenu nacističku ideologiju, dok je ovaj znak milenijumima ranije simbolizovao Sunce ili solarna božanstva i kao takav nalazi se na mozaiku niškog arheološkog nalazišta Medijana, objašnjava… »

Preko pune linije preticao vozač KP doma, sledi kazna

Južne vesti 31.08.2016
Niš I dok policija već dva meseca odbija da kaže ko je vlasnik automobila koji je preticao preko pune linije, iz niškog zatvora saopšteno da je reč o njihovom službeniku i najavljuju da će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak. Nakon… »

Najbrži davaoci krvi besplatno na koncert "Yu grupe"

Južne vesti 31.08.2016
Niš Prvih 5 dobrovoljnih davalaca, koji u niškom Zavodu za transfuziju krv daju u četvrtak 1. septembra, dobiće besplatnu ulaznicu za koncert Yu grupe zakazanom za dan kasnije u Banovini. Zavod za transfuziju otvoren je od 8 sati, a prvih 5 osoba koje… »

Foto-vest: Ne poštujte baš sve saobraćajne znakove

Južne vesti 31.08.2016
Niš Vozač koji bi ovih dana iz Knez Sela kolima putovao ka Nišu u jednom momentu mogao bi da se zbuni, jer su radnici niškog Vodovoda radove na putu obeležili pogrešnim saobraćajnim znakom. Tabla na desnoj strani puta, kojom se obeležava… »