Izvor: Newsweek arhiva vesti 31.08.2016

Na listi Islamske države za odstrel nalazi se i Milorad Dodik

Newsweek 31.08.2016
"Nedavno sam saznao da sam 11. na toj crnoj listi Islamske države", naveo je u kratkoj izjavi Milorad Dodik. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nalazi se na 11. mestu evropske crne liste za odstrel takozvane Islamske države. Dnevni list "Blic"… »

Italijanski fašisti su mislili da vladaju doveka: Evo šta su poručili budućim generacijama

Newsweek 31.08.2016
Tekst, koji je napisan na latinskom jeziku na pergamentu, sakriven je zajedno sa zlatnicima u temeljima Musolinijevog obeliska u sportskom kompleksu "Foro Italiko" u Rimu. Ispod obeliska u Rimu se nalazi tekst iz vremena fašističkog režima Benita… »

Doba sekularizma: Evo kome je u svetu i dalje značajna religija (FOTO, MAPA)

Newsweek 31.08.2016
Prema podacima organizacije "Pew Research Centre", religija je ubedljivo najvažnija u Africi. Uprkos aktuelne debate o sekularizmu i , izazvane islamističkim ekstremizmom i odgovorom Zapada, u koja je poprište sudara islama i hrišćanstva samo 14… »

"Hitleru, s ljubavlju": ​Španija traži blago koje je general Franko poklonio Trećem rajhu

Newsweek 31.08.2016
Vredni artefakti bili su predstavljeni Himleru kada je posetio Franka u Madridu 1940. godine. Španska Vlada uskoro će tražiti povraćaj svog nacionalnog blaga koje je poklonjeno nacistima i Trećem rajhu. U jednom selu u centralnoj su tokom 1930-ih… »

Odlazak lejdi Di: Smrt narodne princeze i dalje pod velom tajne

Newsweek 31.08.2016
I posle gotovo dve decenije od pogibije princeze Dajane, mnoge činjenice su pod znakom pitanja. Princeza Dajana i njen verenik Dodi Al Fajed su 31. avgusta 1997. godine nakon večere u hotelu Ric u Parizu Dajaninim mercedesom krenuli u večernji izlazak… »

Kraj ere: Evo da li je Rusija spremna za odlazak „doživotnih” vladara Centralne Azije

Newsweek 31.08.2016
Dugogodišnji predsednik Uzbekistana Islam Karimov je na bolničkom lečenju, a mediji šire glasine o njegovoj smrti. Predstojeći odlazak dugogodišnjih lidera zemalja Centralne Azije preti da destabilizuje region i samim tim ugrožava Rusiju. U… »

Džihadi fitnes: Saudijac se pridružio Islamskoj državi "da bi smršao"

Newsweek 31.08.2016
Saudijac je rekao kako je vojni fitnes program odličan za gubljenje kilograma, ali nije mogao da odgovori zašto se radi mršavljenja priključio baš Islamskoj državi. Državljanin koji je osumnjičen da je ratovao na strani terorističke organizacije… »

Od Mladićevog štaba do NATO baze: Republika Srpska besna zbog plana BiH za Han Pijesak

Newsweek 31.08.2016
Odluka Suda Bosne i Hercegovine da se kasarna u Han Pijesku uknjiži na državu Bosnu i Hercegovinu izazvala je uzbunu u Republici Srpskoj. Možete li da zamislite veliku vojnu bazu u srcu , a samim tim i u srcu Bosne i Hercegovine, kao jednu od najvećih… »

Za tragediju u Italiji zvanično je kriv zemljotres, a nezvanično - mafija

Newsweek 31.08.2016
Često se kaže da ne ubija potres ljude, već zgrade, a za onaj u Amatričeu prema svemu sudeći ima jednog krivca – građevinsku mafiju. Ni mrtvi ne mogu naći svoj mir nakon koji je ubio stotine stanovnika u planinskom predjelu središnje Italije. Od… »

Prvi na svetu: ​Australija izdaje novčanice sa oznakama za slepe (FOTO)

Newsweek 31.08.2016
Ova novčanica je samo početak značajnog redizajna australijske valute. danas pušta u opticaj novu novčanicu od pet dolara koja, prvi put u , sadrži oznake koji će pomoći slepim i slabovidim osobama da je razlikuju od drugih novčanica. Ova… »