Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 31.08.2016

Promet robe u trgovini na malo u julu povećan za 4,7 odsto

Nova ekonomija 31.08.2016
Promet robe u trgovini na malo u Srbiji povećan je u julu 2016. u tekućim cenama za 4,7 odsto međugodišnje, a u odnosu na jun bio je veći za 4,4 procenta. U stalnim cenama, promet u maloprodaji je porastao u julu ove godine za 5,6 odsto u odnosu na… »

Prosvetni radnici održali protest na Trgu Nikole Pašića

Nova ekonomija 31.08.2016
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije održala je protest na Trgu Nikole Pašića u Beogradu sa koga je ukazala na probleme u prosveti i na neispunjene obaveze Vlade Srbije iz Sporazuma o rešavanju spornih pitanja u prosveti koji je potpisan u aprilu… »

Prvi komercijalni let između SAD i Kube zakazan za danas

Nova ekonomija 31.08.2016
Prvi komercijalni let između SAD i Kube u više od pola veka zakazan je za danas iz grada Fort Loderdejla ka Santa Klari, čime će biti uspostavljene redovne avio-linije prekinute na vrhuncu Hladnog rata. Sa poletanjem aviona kompanije Džetblu… »

Vučić: Podržavam uvođenje novog zakona o transplantaciji organa

Nova ekonomija 31.08.2016
Premijer Aleksandar Vučić smatra da je Srbiji potreban novi zakon koji će unaprediti program transplantacije organa. Vučić je u razgovoru sa pacijentima koji su na listi čekanja za transplantaciju organa i kroz kampanju "Najvažniji poziv u životu"… »

'Viz er' uvodi drugi avion i četiri nove linije iz Beograda

Nova ekonomija 31.08.2016
Niskotarifna aviokompanija Viz er (Wizz Air) najavila je danas da će od maja 2017. uvesti drugi avion u svoju operativnu bazu u Beogradu i četiri nove linije koje će iz glavnog grada Srbije dva puta nedeljno leteti do Fridrihshafena, Hanovera… »

Šarčević: Tehničko obrazovanje i informatika biće jedan predmet i zvaće se Dizajn

Nova ekonomija 31.08.2016
Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će uloga roditelja u školi biti mnogo veća, i da će oni ubuduće ocenjivati i rad nastavnika i direktora. "Roditeljima je dodeljena slaba uloga u školi i to mora da se promeni. Njih niko nikada nije… »

NASILJE U PORODICI: Najviše propusta napravili policija i Ministarstvo rada

Nova ekonomija 31.08.2016
Zamenica zaštitnika građana Gordana Stevanović izjavila je danas da je zaštitnik građana uputio 59 preporuka nadležnim organima pošto je u 45 slučajeva nasilja u porodici i partnerskim odnosima utvrdio niz sistemskih propusta. Gordana Stevanović… »

Bela kuća upozorila EU da ne preduzima jednostrane mere prema Eplu

Nova ekonomija 31.08.2016
Bela kuća upozorila je danas EU da ne preduzima jednostrane mere, nakon što je tražila da kompanija Epl plati Irskoj 13 milijardi evra zaostalih poreza. "Zabrinuti smo zbog unilateralnog pristupa", saopštio je portparol Bele kuće Džoš Ernest… »

U kontejneru Coca Cole nađeno 370 kilograma kokaina vrednog 50 miliona evra

Nova ekonomija 31.08.2016
Radnici u fabrici Koka-Kole u Marseju, na jugu Francuske, našli su 370 kilograma kokaina u kontejneru iz Južne Amerike. "Droga, upakovana po skrivenim mestima kontejnera, vredi na crnom tržištu 50 miliona evra", izjavio je tužilac Marseja Gzavije… »

Ikea kažnjena u Rusiji, preti usporavanjem investicija

Nova ekonomija 31.08.2016
Švedski proizvođač nameštaja upozorio je da bi mogao da uspori svoje investicione projekte u Rusiji, jednom od svojih najvećih tržišta. Ova vest dolazi posle odluke ruskih vlasti da Ikea mora da plati nekoliko miliona evra odštete jednom… »