Izvor: Pirotske vesti arhiva vesti 31.08.2016

Evropska nagrada studiji zaštite Gostuše prezentovana u Pirotu

Pirotske vesti 31.08.2016
Danas je u sali Doma kulture u Pirotu prezentovana nagrada vodeće evropske organizacije za zaštitu kulturne baštine Evropa Nostre studiji zaštite sela Gostuša koju je radio niški Zavod za zaštitu spomenika kulture. Ovo prestižno priznanje po prvi… »

Vojska i policija otkrili kamion pun migranata

Pirotske vesti 31.08.2016
Pripadnici Vojske i Policije Srbije, otkrili su 37 migranata i kamionu koji je zaustavljen i kontrolisan na državnom putu kod babušničkog sela Ljuberađa. Među migrantima iz Sirije, Iraka i Palestine, bilo je i 16 maloletnika. Iza kamiona koji je… »

Stigla pomoć za Jurišiće iz Sopota

Pirotske vesti 31.08.2016
U prethodnim danima, članovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe pomogli su šestočlanu porodicu Jurišić iz pirotskog sela Sopot. U prikupljanju pomoći pomoglo je i Udruženje građana Leka iz Pirota koje vodi Aleksa Živković – Potrčko na… »

Snima se nastavak Zone Zamfirove u Pirotu

Pirotske vesti 31.08.2016
U petak u Pirot dolazi filmska ekipa koja će u zgradi Muzeja Ponišavlja snimati nastavak filma Zona Zamfirova. Tim povodom u petak će ekipu primiti gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa saradnicima. Registracija na rate bez čekova i bez kamate. Uz… »

Prekomerna eksploatacija šljunka ugrožavala vodosnabdevanje pola Pirota

Pirotske vesti 31.08.2016
Zbog prekomerne eksploatacije šljunka uzvodno od Pirota, iz korita reke Nišave, postojala je realna opasnost da se ugrozi vodosnabdevanje polovine Pirota s obzirom da je pretilo uništenje cevovoda kojim se pijaćom vodom snabdeva pola Pirota. Po… »

Pirot prvi grad u Srbiji član Evropa Nostre?

Pirotske vesti 31.08.2016
Generalni sekretar Evropa Nostre, organizacije koja se bavi očuvanjem kulturne baštine Evrope Snežana Mihailović izjavila je danas ekskluzivno za Pirotske vesti da će grad Pirot uskoro postati prvi grad u Srbiji – pridruženi član ove… »

Babušnica časti prvake

Pirotske vesti 31.08.2016
Skupština opštine Babušnica, obezbedila je po 5.000 dinara svakom prvaku, po jedan saobraćajni komplet i knjige za prvi razred. Predsednik opštine Dragan Vidanović kaže, da će poklone će primiti šezdesetak prvaka, a ova kao i mnoge druge mere… »

Lipe na Keju ponovo na meti vandala (foto)

Pirotske vesti 31.08.2016
Simbol Pirota – Kej pored Nišave ponovo se našao sinoć na meti vandala. Ovoga puta uništeno je desetak mlafih stabala lipe koja su posađena kako bi se obnovio drvored. Registracija na rate bez čekova i bez kamate. Uz svaku registraciju poklon… »

Pirotski vašar među najposećenijim u Srbiji

Pirotske vesti 31.08.2016
Tradicionalni pirotski vašar, koga mnogi, ne bez razloga, svrstavaju među najmasovnije manifestacije ovakvog tipa u Srbiji, i ove godine je izmamio na desetine hiljada posetilaca, iz Pirota, ali i okolnih gradova. U čarima “balerine”… »