Izvor: Politika arhiva vesti 31.08.2016

Stefanović: Srbija se zalaže za stabilnost

Politika 31.08.2016
Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović rekao je večeras za Prvu televiziju da Vlada i premijer čine sve da Srbija ostane stabilna ali i da bude garant i potpora Republici Srpskoj. Na pitanje da li Srbija treba da ubedi Dodika da odustane od… »

Srpski izvoz dostigao 7,7 milijardi evra

Politika 31.08.2016
Najveća vrednost izvoza ostvarena je na tržištu Italije (1,38 milijardi dolara), zatim Nemačke (1,13 milijardi), Bosne i Hercegovine (696 miliona), Rumunije (471) i Ruske Federacije (451 milion). Izvoz robe iz Srbije porastao je u periodu januar-jul… »

Junker odgovorio Vučiću: I članice EU i kandidati da poštuju obaveze

Politika 31.08.2016
Stefanović o Junkeru: Bolje da ništa nisu pisali.- Dačić: EU promašila temu. BRISEL – Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić potvrdila je večeras za Tanjug da je predsednik EK Žan Kod Junker odgovorio na pismo premijera Srbije Aleksandra… »

Opomena Vladi u pet do 12

Politika 31.08.2016
Nekoliko stotina predstavnika Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) iz 739 škola u Srbiji, okupili su se na Trgu Nikole Pašića kako bi, uoči školske godine, još jednom podsetili Ministarstvo prosvete i Vladu i na težak položaj… »

Posle pola veka prvi let iz SAD na Kubu

Politika 31.08.2016
HAVANA - Prvi komercijalni let izmedu SAD-a i Kube, nakon više od pola veka, danas je krenuo iz Fort Loderdejl na Floridi do Santa Klare na Kubi čime je ponovo uspostavljen redovni avionski saobraćaj koji je prekinut za vreme hladnog rata. Let traje… »

Pogubljen zamenik premijera - zaspao na sastanku

Politika 31.08.2016
„Potpredsednik vlade zadužen za obrazovanje Kim Jong - Džin je pogubljen”, rekao je portparol ujedinjenog ministarstva Severne Koreje. SEUL - Severna Koreje je pogubila zamenika premijera zato što je pokazao nepoštovanje (zaspao) za vreme sastanka… »

Senat smenio brazilsku predsednicu Dilmu Rusef

Politika 31.08.2016
BRAZILIJA – Brazilski Senat smenio je danas sa položaja levičarsku predsednicu države Dilmu Rusef zbog kršenja budžetskih zakona, čime je okončana procedura opoziva koja je polarizovala ovu latinoameričku zemlju i paralisala njenu politiku u… »

Uhapšen lažni Sergej Trifunović koji je varao građane

Politika 31.08.2016
Šapčanin F.J. (23) uhapšen je zbog sumnje da se od februara ove godine lažno predstavljao kao glumac Sergej Trifunović koristeći više lažnih profila na Fejsbuku i tako građane dovodio u zabludu da uplaćuju novac za Trifunovićevu humanitarnu… »

Zbog jedne putnice evakuisan aerodrom u Frankfurtu

Politika 31.08.2016
Od našeg dopisnika Frankfurt, Hajdelberg – Pojedini delovi terminala 1 Frankfurtskog aerodroma evakuisani su jer je jedna putnica uspela da uđe u deo za polaske, a da prethodno nije prošla bezbednosnu proveru. Putnica je privedena, a posle detaljne… »

Antić: Struja poskupljuje za 3,8 odsto od 1. oktobra

Politika 31.08.2016
Struja za domaćinstva će poskupeti za 3,8 odsto od 1. oktobra, najavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić. Antić je novinarima rekao da su vođeni obzbiljni pregovori sa MMF-om u okviru četvrte i pete revizije aranžmana na tu… »