Izvor: Pravda arhiva vesti 31.08.2016

Rusi tvrde: Ubili smo portparola ID!

Pravda 31.08.2016
Portparol samozvane Islamske države Abu Muhamed al-Adnani je ubijen u vazdušnom udaru ruskih snaga, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. U saopštenju se navodi da je Adnani jedan od četrdesetak džihadista ubijenih juče u udaru kojeg su ruske… »

Stefanović: Izjave iz hr nemaju veze sa zdravim razumom, ali ćutim!

Pravda 31.08.2016
Srbija želi da pokaže da ima aktivnu ulogu u procesu održavanja stabilnosti u regionu, ocenio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. On je poručio da, uprkos tenzijama u BiH povodom najavljenog referenduma u RS, stabilnost naše zemlje… »

Posledice: Odustajanje od referenduma u RS imalo bi za cilj destabilizaciju regiona

Pravda 31.08.2016
BEOGRAD- Odustajanje od referenduma bi bilo štetno i ne bi doprinelo regionalnoj bezbednosti, smatra banjalučki politički analitičar Gostimir Popović uoči sastanka lidera bosanskih Srba sa državnim vrhom Srbije. Popović kaže da je Savet za… »

Zbog ovoga su ga ubili: Vicepremijer slušao vođu Kima, a onda napravio neoprostiv greh! (video)

Pravda 31.08.2016
Severna Koreja je pogubila zamenika premijera zato što je pokazao nepoštovanje (zaspao) za vreme sastanka kojim je predsedavao Kim Džong Un, a još dva funkcionera su poslata na "prevaspitavanje", saopštili su danas zvaničnici te zemlje… »

Dolijala: Senat Brazila smenio Dilmu Rusef

Pravda 31.08.2016
BRAZILIJA- Brazilski Senat smenio je danas sa položaja levičarsku predsednicu države Dilmu Rusef zbog kršenja budžetskih zakona, čime je okončana procedura opoziva koja je polarizovala ovu latinoameričku zemlju i paralisala njenu politiku u… »

Panika U Nemačkoj: Evakuisani terminali aerodroma u Frankfurtu, ljudi beže zbog pretnje bombom! (video)

Pravda 31.08.2016
Nekoliko terminala na aerodromu u Frankfurtu hitno je evakuisano zbog pretnje bombom, prenosi "Raša tudej". Kontrolori na terminalu 1 posumnjali su tokom kontrole putnika da jedan u koferu nosi bombu. Terminals A & Z in Frankfurt airport being evacuated… »

Nova poskupljenja: Struja od oktobra skuplja za 3,8 odsto!

Pravda 31.08.2016
BEOGRAD- Od 1. oktobra struja skuplja za 3,8 odsto, najavio je ministar energetike Aleksandar Antić na konferenciji za novinare. On je novinarima rekao da su vođeni obzbiljni pregovori sa MMF-om u okviru četvrte i pete revizije aranžmana na tu temu… »

Želi sukobe: Ugljanin širi ratnohuškačku politiku!

Pravda 31.08.2016
BEOGRAD- Sulejman Ugljanin optužio je Vladu Srbije da stadion FK Novi Pazar koristi kao poligon za izliv mržnje prema Bošnjacima, ali mu isti režim nije smetao od 2012. do 2014. dok je bio ministar. Lider SDA Sandžaka, komentarišući juče incidente… »

U toku sastanak na tajnoj lokaciji: Vučić okupio saradnike od najvećeg poverenja!

Pravda 31.08.2016
U toku je sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića sa ljudima od najvećeg poverenja iz obaveštajnih službi, bezbednosnog i sektora odbrane. U pitanju je nepoznata lokacija van Beograda, a sama tema sastanka za sada nije poznata. Kako Kurir… »

Turska: EU sprovodi kulturni rasizam

Pravda 31.08.2016
Turski ministar zadužen za EU integracije Omer Čelik izjavio je danas da komentari nemačkog komesara da "Turska neće ući u EU dok je Erdogan predsednik" predstavljaju "kulturni rasizam", prenela je turska agencija Anadolija. Čelik je tim rečima… »