Izvor: Press/Društvo arhiva vesti 31.08.2016

Vučić: Usvojiti zakon za unapređenje programa transplantacije

Press 31.08.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pacijente koji su na listi čekanja za transplantaciju organa i koji su poslednjih meseci kroz kampanju ''Najvažniji poziv u životu'' i u misiji podizanja svesti o značaju donorstva. foto… »

Pojačana kontrola saobraćaja u blizini svih škola u Srbiji

Press 31.08.2016
MUP će tokom septembra pojačati kontrolu saobraćaja u blizini svih škola u Srbiji, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uoči početka nove školske godine ističući da je prioritet zaštita… »

Vulin: Priliv migranata mnogo manji

Press 31.08.2016
Srbija je i dalje aktuelna kao migrantska ruta, ali njihov priliv je mnogo manji nego ranije, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. foto: tanjug.rs Srbija je i dalje aktuelna kao migrantska ruta… »

Nedvosmislen odgovor na nasilje - brza akcija, proces, kazna

Press 31.08.2016
U vreme kada govorimo o merama za suzbijanja porodičnog, vršnjačkog i sportskog nasilja slike fizičkog nasrtaja funkcionera ŽFK Vojvodina Dragana Čapelje na mladu fudbalerku Nevenu Miladinović, ali i napad na gej aktivistu Bobana Stojanovića na… »

Naučnici: Psi stvarno razumeju šta im ljudi govore

Press 31.08.2016
Naučnici su u novoj studiji dokazali ono što vlasnici pasa već odavno znaju: da njihovi najbolji prijatelji psi razumeju šta im se govori. foto: b92.net Naučnici u Mađarskoj skenirali su mozgove 13 pasa dok im se trener obraća, da bi utvrdili koja… »

Nemački nobelovac: Rak se dobija zbog ove dve namirnice

Press 31.08.2016
Harald cur Hausen ukazuje da se nivo kolorektalnih obolenja od raka naglo povećao posle Drugog svetskog rata. On je uveren da je to najdirektnije povezano s tim što je u tim zemljama postala popularna uvozna govedina. foto: b92.net Nemački naučnik i… »

Legendarna Džoan Kolins (83): Ako jedete đubre od hrane, izgledaćete kao đubre

Press 31.08.2016
Britanska glumica ima svojih 9 tajni večne lepote i njih se pridržava. foto: stil.kurir.rs Iako tako ne izgleda, Džoan Kolins je u maju napunila 83 godine, a ista je kao i uvek - nasmejana i puna samopouzdanja. U 18. godini proglašena je za najlepšu… »

Pojedite 50 grama oraha svaki dan: Zdravo i jako srce, čiste arterije

Press 31.08.2016
Treba napomenuti i da orasi imaju najveći procenat antioksidansa od svih orašastih plodova. Istraživanja su dala naznake da bi orasi mogli imati i antikancerogena svojstva. foto: stil.kurir.rs Orasi sadrže vrlo zdrave omega-3 masne kiseline koje… »