Izvor: Press/Svet arhiva vesti 31.08.2016

S.Koreja: Pogubljen zamenik premijera - zaspao na sastanku

Press 31.08.2016
Severna Koreje je pogubila zamenika premijera zato što je pokazao nepoštovanje (zaspao) za vreme sastanka kojim je predsedavao Kim Džong Un, a još dva funkcionera su poslata na "prevaspitavanje", saopštili su danas zvaničnici te zemlje. foto… »

Bela kuća: EU da ne preduzima jednostrane mere protiv Epla

Press 31.08.2016
Bela kuća upozorila je danas EU da ne preduzima jednostrane mere, nakon što je tražila da kompanija Epl plati Irskoj 13 milijardi evra zaostalih poreza. foto: tanjug.rs Bela kuća upozorila je danas EU da ne preduzima jednostrane mere, nakon što je… »

Japan: U poplavama izazvanim tajfunom devet mrtvih

Press 31.08.2016
Najmanje devet osoba poginulo je u staračkom domu u Japanu u poplavama izazvanim snažnim tajfunom "Lajonrok", saopštili su danas zvaničnici. foto: tanjug.rs Tajfun Lajonrok bliži se obali Japana i to oblasti u kojoj se nalazi nuklearna elektrana… »

Iznenađujući rast cena stambenih nekretnina u Britaniji

Press 31.08.2016
Rast cena stambenih nekretnina u Velikoj Britaniji zahuktao se u avgustu brže nego što se očekivalo, usled manjka ponude na tržištu koja je "pretegla" nad negativnim efektima glasanja za Bregzit i nedavnog podizanja poreza, saopštio je danas… »

Radnici Koka-Kole u Francuskoj pronašli 370 kg kokaina

Press 31.08.2016
Radnici u fabrici Koka-kola u gradiću Sinju na jugoistoku Francuske pronašli su u jednom kontejneru, u kojem je trebalo da se nalazi sok od pomorandže iz Kostarike, 370 kilograma kokaina. foto: tanjug.rs Radnici u fabrici Koka-kola u gradiću Sinju na… »

Papa pohvalio mirovni sporazum u Kolumbiji

Press 31.08.2016
Papa Franja pohvalio je danas mirovni sporazum u Kolumbiji između vlade te zemlje i glavne pobunjeničke grupe FARC, ali je odbio poziv da izaslanik Vatikana učestvuje u izboru sudija za predloženu Komisiju za istinu i pravdu. foto: tanjug.rs Papa… »

Tramp: Republikanska stranka je stranka Abrahama Linkolna

Press 31.08.2016
Republikanski kandidat Donald Tramp nazvao je konkurentne demokrate "strankom ropstva" i pohvalio milione uspešnih afroamerikanaca sa ciljem da pridobije glasove manjina. foto: tanjug.rs Republikanski kandidat Donald Tramp nazvao je konkurentne demokrate… »

Politiko: Tramp će ili izgubiti ili biti nesrećan predsednik

Press 31.08.2016
Strateg iz redova republikanaca koji je svojevremeno radio i u administraciji Džordža Buša i Baraka Obame Hauard Švajcer, smatra da Donaldu Trampu mesto predsednika SAD-a "ne bi baš najbolja leglo". foto: tanjug.rs Strateg iz redova republikanaca… »

Poznati stranci sa ruskim pasošem

Press 31.08.2016
Ime poznatog francuskog glumca Žerara Deparđea, koji proslavlja treću godišnjicu kao državljanin Rusije, nosiće centar koji će biti otvoren u ruskom gradu Saransku. foto: tanjug.rs Ime poznatog francuskog glumca Žerara Deparđea, koji proslavlja… »