Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 31.08.2016

Protest prosvetara - podsetnik na težak položaj i neispunjena obećanja

RTS 31.08.2016
Predstavnici Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije USPRS protestovali su na Trgu Nikole Pašića kako bi, pred početak školske godine, još jednom podsetili resorno ministarstvo i državu na težak položaj prosvetnih radnika i neispunjena… »

Vučić sa građanima koji čekaju na transplantaciju

RTS 31.08.2016
Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je u Vladi Srbije sa građanima koji su na listi čekanja za transplantaciju organa i koji su poslednjih meseci lideri kampanje "Najvažniji poziv u životu". Sedmoro pacijenata ukazalo je premijeru na probleme svih… »

Šarčević najavio povećanje plata prosvetnim radnicima

RTS 31.08.2016
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević rekao je da će u oktobru prosvetnim radnicima biti povećane plate, kao i da će nastojati da u budžetu za 2017. godinu budu povećana izdavanja za prosvetu. Ministar je nakon… »

Pojačana kontrola saobraćaja u blizini svih škola u Srbiji

RTS 31.08.2016
MUP će tokom septembra pojačati kontrolu saobraćaja u blizini svih škola u Srbiji, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uoči početka nove školske godine ističući da je prioritet zaštita života dece. "Policija će… »

Počela gradnja pristupnih saobraćajnica za Prokop

RTS 31.08.2016
Radovi na izgradnji pristupnih saobraćajnica za buduću glavnu železničku stanicu Beograd centar u Prokopu, u dužini od ukupno 1,2 kilometra, počeli su danas, a tome je prisustvovao gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je najavio da će taj… »

Saobraćaj umeren, nema zadržavanja na granicama

RTS 31.08.2016
U Srbiji je jutros saobraćaj umerenog intenziteta, a na naplatnim rampama i graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopštio je AMSS. Povoljne vremenske prilike omogućavaju dobru prohodnost puteva, a veći oprez potreban je na deonicama gde je… »

Neophodan nedvosmislen odgovor na nasilje

RTS 31.08.2016
U vreme kada govorimo o merama za suzbijanje porodičnog, vršnjačkog i sportskog nasilja slike fizičkog nasrtaja funkcionera ŽFK Vojvodina Dragana Čapelje na mladu fudbalerku Nevenu Miladinović, ali i napad na gej aktivistu Bobana Stojanovića na… »

Nova školska godina, šta očekuje đake i nastavnike

RTS 31.08.2016
Za oko 900.000 đaka, od čega je 70.000 prvaka, sutra počinje nova školska godina. Na sastanku sa aktivom direktora ministar prosvete Mladen Šarčević poručio je da će se pre svega voditi računa o kvalitetu nastave i nastavnog kadra. Na početku… »

Odgovor Informeru o troškovima restorana RTS-a

RTS 31.08.2016
Potrošeno manje nego što je planirano. Prihod veći od troška. Pitanje Informera: Kako je moguće da je RTS za svega godinu i po (tačnije tokom 2015. i od početka 2016. godine) samo za potrebe restorana RTS-a u Beogradu i restorana u odmaralištu na… »

Gledaoci reporteri (31. avgust 2016)

RTS 31.08.2016
Podsećamo Vas da i Vi možete biti naš gledalac reporter, ali molimo Vas da uz fotografiju pošaljete i svoje ime i prezime. Interesantnu fotografiju ili kraći filmski zapis možete nam slati elektronskom poštom. Imejl adrese su: webdesk@rts.rs i… »