Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 31.08.2016

Stefanović: Stabilnost Srbije nije ugrožena

RTS 31.08.2016
Srbija želi da pokaže da ima aktivnu ulogu u procesu održavanja stabilnosti u regionu, ocenio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i poručio da, uprkos tenzijama u BiH povodom najavljenog referenduma u RS, stabilnost Srbije nije… »

Omerović kritikuje Dodika

RTS 31.08.2016
Srbija nema prava da se meša u unutrašnje stvari u Bosni i Hercegovini, ali je srpski državni vrh sinoćnim hitnim konsultacijama pokazao veću odgovornost od predsednika Republike Srpske Milorada Dodika prema narodu kojem pripada, izjavio je… »

Reagovanja na Junkerovo pismo

RTS 31.08.2016
Ivica Dačić: EU promašila temu. Nebojša Stefanović: Bolje da ništa nisu odgovarali ni pisali. Povodom odgovora predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je ukazao na antisrpsku politiku u… »

Sastanak premijera Vučića sa bezbednosnim zvaničnicima

RTS 31.08.2016
U toku je sastanak premijera Aleksandra Vučića sa predstavnicima obaveštajnih bezbednosnih službi i sektora odbrane, saznaje RTS. Sutra razgovori Nikolića i Vučića sa srpskim predstavnicima iz BiH i RS, a zatim će se premijer sastati sa hrvatskim… »

Simić: Moguće da ne prisustvujemo sednici kosovskog parlamenta

RTS 31.08.2016
Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je da postoji mogućnost, da zbog loše bezbednosne situacije, poslanici Srpske liste i članovi kosovske vlade iz redova srpske zajednice ne prisustvuju sutrašnjoj sednici na kojoj se odlučuje o… »

Đurić: Cilj Tačijeve posete Jarinju izazivanje nereda

RTS 31.08.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je iznenadna i nenajavljena poseta Hašima Tačija "kontejneru" na Jarinju izvedena i sračunata sa ciljem da se izazovu neredi, ekscesi i nasilje i destabilizuju prilike u delovima u… »

Bosić potvrdio da ide na sastanak u Beograd

RTS 31.08.2016
Lider Srpske demokratske stranke Mladen Bosić pozvan je na sutrašnji sastanak, koji su povodom odluke Saveta za sprovođenje mira u BiH, sa srpskim zvaničnicima iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske zakazali predsednik i premijer Srbije, Tomislav… »

Orban u ponedeljak u Beogradu, na jesen sednica dve vlade

RTS 31.08.2016
Premijer Mađarske Viktor Orban će u ponedeljak, 5. septembra, boraviti u poseti Srbiji, a do kraja godine biće održana zajednička sednica dve vlade, najavili su ministri Peter Sijarto i Jadranka Joksimović. Mađarska je jedan od najiskrenijih… »

Glas Amerike: Odnosi u regionu loši, pozitivan glas Srbije

RTS 31.08.2016
Poslednjih meseci su pooštreni odnosi bivših jugoslovenskih republika, učestale su oštre reči među političarima, a na terenu se ponovo dešavaju incidenti, zbog čega postoji pretnja da se naruše odnosi koji su donekle stabilizovani od sredine… »

Priština, sutra glasanje o sporazumu sa Crnom Gorom

RTS 31.08.2016
Kosovski parlament će sutra održati sednicu na kojoj će se glasati o sporazumu o demarkaciji granice sa Crnom Gorom. Opozicija najavljuje proteste. Kosovska opozicija je proteste zbog predloga kosovske vlade o demarkaciji granice sa Crnom Gorom… »