Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 31.08.2016

Izložba o zaštiti Gostuše - jedinstvenog kamenog sela

RTS 31.08.2016
Na Staroj planini održava se međunarodni seminar o kulturnom i prirodnom nasleđu tog kraja. Povod je Grand pri nagrada Evropske Unije i priznanje "Evropa Nostre" za 2016. godinu koju je dobio Zavod za zaštitu spomenika kulture iz Niša za projekat… »

Kraljevo, pronađene dve bombe kod Gradskog stadiona

RTS 31.08.2016
Prilikom čišćenja kanala pored Industrijske ulice u Kraljevu, na nekoliko metara od službenog ulaza na Gradski stadion, radnici kraljevačke "Čistoće" pronašli su dve neeksplodirane bombe. Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske uprave i tom… »

I klasika i silaža

RTS 31.08.2016
Milosav Bojičić iz Dublja kod Bogatića, niže uspehe i desetke na fakultetu u Rusiji, a u svom rodnom selu, svakog leta obavlja i sve poslove na imanju, od silaže do tova junadi. Uz klasičnu muziku i svoju harmoniku nekada provodi i po desetak sati… »

Srbija sve popularnija akva destinacija

RTS 31.08.2016
Veliki deo godišnje zarade akva parkova ide na njihovo održavanje i nova ulaganja. Pored toga što predstavljaju nezaobilaznu turističku atrakciju, akva parkovi doprinose i privrednom i turističkom razvoju lokalne sredine. Akva park na Ledinama, prvi… »

Neobičan hobi mladih Nišlija

RTS 31.08.2016
Dvojica mladića iz Niša imaju neobičan, a u isto vreme hobi opasan po život. Oni prkose gravitaciji, jer prave stoj na šakama na vrhovima zgrada, ogradama mostova i liticama planina. Na ivici najviše zgrade u Nišu, visokoj 80 metara, Nikola i… »

Pomoć Dečjem dispanzeru u Kikindi

RTS 31.08.2016
Opšte udruženje preduzetnika Kikinde, uz podršku lokalne samouprave, organizovalo je humanitarnu akciju za pomoć Dečjem dispanzeru. Kikindski preduzetnici su, na prostoru dečjeg igrališta u centru grada, pripremali riblju čorbu i pasulj, čije su… »

Počela žetva suncokreta

RTS 31.08.2016
Pre nekoliko dana u ataru Kikinde žetvu suncokreta su započeli poljoprivrednici koji su ovu uljaricu posejali u optimalnim i kasnijim rokovima setve. Proizvođači su zadovoljni rodom sa prvih otkosa, ali smatraju da je moglo i bolje. Duško Šibul je… »