Izvor: RTS/Svet arhiva vesti 31.08.2016

Severna Koreja, pogubljen nakon što je zaspao na sastanku

RTS 31.08.2016
Zamenik premijera Severne Koreje pogubljen je zato što je pokazao nepoštovanje tako što je zaspao za vreme sastanka kojem je predsedavao Kim Džong Un, a još dva funkcionera su poslata na "prevaspitavanje", saopštili su zvaničnici te zemlje… »

SAD, posle pola veka poleteo putnički avion za Kubu

RTS 31.08.2016
Prvi komercijalni let između SAD i Kube, nakon više od pola veka, danas je krenuo iz Fort Luderdale na Floridi do Santa Klare na Kubi čime je ponovo uspostavljen redovni avionski saobraćaj koji je prekinut za vreme Hladnog rata. Let traje oko 75… »

Lažna uzbuna na aerodromu u Frankfurtu

RTS 31.08.2016
Nakon što su pojedini terminali na aerodromu u Frankfurtu evakuisani zbog sumnje da neko od putnika ima eksploziv, policija je saopštila da je utvrđeno da nema opasnosti. Kompanija "Fraport" saopštila je da aerodrom nastavlja sa normalnim radom, nakon… »

Ankara: Ne prihvatamo primirje sa Kurdima ni pod kojim uslovima

RTS 31.08.2016
Turska ne može da uspostavi ravnopravne odnose sa terorističkom organizacijom, poručuje ministar za evropske poslove te zemlje Omer Čelik, misleći na kurdske jedinice koje imaju podršku SAD. Zvanična Turska saopštila je da "ne prihvata" primirje… »

Avion prinudno sleteo u Irskoj, 16 povređenih

RTS 31.08.2016
Šesnaest ljudi povređeno je kada je avion na prekookeanskom letu zbog iznenadnih turbulencija prinudno sleteo na aerodrom "Šanon" u Irskoj. Avion američke kompanije "Junajtid erlajnz" leteo je iz Hjustona u Teksasu ka londonskom aerodromu "Hitrou"… »

Kremlj: Sastanak ruskog i američkog predsednika o Siriji

RTS 31.08.2016
Na sastanku G20 u Kini početkom septembra, predsednici Rusije i Amerike Vladimir Putin i Barak Obama razgovaraće o Siriji, saopšteno je iz Kremlja. "Bez ikakve sumnje, možemo predpostaviti da će se na ovaj ili onaj način održati brifing ili kratka… »

Mej: Nema ostanka u EU kroz mala vrata

RTS 31.08.2016
Britanska premijerka Tereza Mej rekla je članovima svoje vlade da oni treba da sprovedu Bregzit, isključujući opciju bilo kakvog drugog referenduma kao i pokušvanja ostanka u Evropskoj uniji "kroz mala vrata". "Moramo da ostanemo jasni pri stavu… »

Pronađeno telo pilota palog švajcarskog aviona

RTS 31.08.2016
Švajcarske spasilačke službe danas su pronašle telo pilota čiji je borbeni avion pao pre dva dana u švajcarskim Alpima, saopštile su vlasti te zemlje. Telo pilota je pronađeno u blizini olupine koja je locirana juče u blizini mesta Susten u… »

Moskva potvrdila - portparol ID ubijen u ruskom napadu

RTS 31.08.2016
Portparol Islamske države Abu Muhamed el Adnani je ubijen u vazdušnom udaru ruskih snaga, potvrdilo je rusko Ministarstvo odbrane jučerašnju vest džihadističke agencije Amak. U saopštenju se navodi da je Adnani jedan od četrdesetak džihadista… »

Kris Braun pušten na slobodu uz kauciju

RTS 31.08.2016
Nakon što je uhapšen zbog napada vatrenim oružjem, losanđeleska policija pustila je iz pritvora pevača Krisa Brauna. Protiv Brauna nije podneta krivična prijava, a njegov advokat kaže da su optužbe lažne. Zvanični zapisi zatvora okruga Los… »