Izvor: RTV arhiva vesti 31.08.2016

Moskva: Ruski avioni ubili portparola ID

RTV 31.08.2016
MOSKVA - Portparol samozvane Islamske države Abu Muhamed al-Adnani je ubijen u vazdušnom udaru ruskih snaga, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane. U saopštenju se navodi da je Adnani jedan od četrdesetak džihadista ubijenih juče u udaru… »

Stefanović: Srbija se zalaže za stabilnost

RTV 31.08.2016
BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović rekao je večeras za Prvu televiziju da Vlada i premijer čine sve da Srbija ostane stabilna ali i da bude garant i potpora Republici Srpskoj. Na pitanje da li Srbija treba da ubedi Dodika da odustane od… »

Čubrilović: Očekujem da US BiH stavi van snage odluku o Danu RS

RTV 31.08.2016
BEOGRAD - Predsednik Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da očekuje da Ustavni sud BiH na sednici 17. septembra stavi van snage odluku kojom se osporava 9. januar kao Dan Republike Srpske (RS).Čubrilović je naveo da… »

Rast BDP Srbije dva odsto

RTV 31.08.2016
BEOGRAD - Realni rast bruto domaćeg proizvoda Srbije (BDP) u drugom kvartalu 2016. godine u odnosu na isti period prethodne godine iznosio je dva odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku (RZS). U drugom kvartalu ove godine BDP je ostao… »

Omerović: Dodik podgreva "bosanski lonac"

RTV 31.08.2016
BEOGRAD - Srbija nema prava da se meša u unutrašnje stvari u Bosni i Hercegovini, ali je srpski državni vrh sinoćnim hitnim konsultacijama pokazao veću odgovornost od predsednika Republike Srpske Milorada Dodika prema narodu kojem pripada, izjavio je… »

Junker Vučiću: I članice EU i kandidati da poštuju obaveze

RTV 31.08.2016
BEOGRAD - Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić potvrdila je večeras za Tanjug da je predsednik EK Žan Klod Junker odgovorio na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića i da je u pismu izrazio zabrinutost povodom najnovijeg razvoja situacije… »

Protest prosvetara: Obrazovanju ne treba deklarativna podrška

RTV 31.08.2016
BEOGRAD - Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) održala je danas protest na Trgu Nikole Pašića u Beogradu sa koga je ukazala na probleme u prosveti i na neispunjene obaveze Vlade Srbije iz Sporazuma o rešavanju spornih pitanja u prosveti… »

Posle pola veka let SAD - Kuba

RTV 31.08.2016
HAVANA - Prvi komercijalni let izmedu SAD-a i Kube, nakon više od pola veka, danas je krenuo iz Fort Luderdale na Floridi do Santa Klare na Kubi čime je ponovo uspostavljen redovni avionski saobraćaj koji je prekinut za vreme hladnog rata. Let traje… »

Pogubljen vicepremijer, zaspao na sastanku

RTV 31.08.2016
SEUL - Severna Koreje je pogubila zamenika premijera zato što je pokazao nepoštovanje (zaspao) za vreme sastanka kojim je predsedavao Kim Džong Un, a još dva funkcionera su poslata na "prevaspitavanje", saopštili su danas zvaničnici te zemlje… »

Mišel Temer novi predsednik Brazila

RTV 31.08.2016
BRAZILIJA - Potpredsednik Brazila Mišel Temer koji je upravljao Brazilom otkad je u maju suspendovana Dilma Rusef, položio je zakletvu kako bi u svojstvu predsednika završio njen mandat do 2018. godine. Temer (75) je položio zakletvu nekoliko sati… »