Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 31.08.2016

IDIL ostao bez glavnog stratega i propagandiste

Slobodna Evropa 31.08.2016
Jedan od glavnih stratega militantne Islamske države Iraka i Levanta (IDIL) Abu Muhammad al-Adnani, koji je pozivao da se tokom ramazana izvode napadi na Zapadu, ubijen je u američkom vazdušnom udaru u provinciji Alep u Siriji. Kako navodi Reuters… »

Dodik: PIC štiti nasilje visokih predstavnika

Slobodna Evropa 31.08.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Savet za sprovođenje mira u BiH /PIC/ neformalno telo koje štiti nasilje visokih predstavnika nad institucijama Srpske, pa je i stav povodom referenduma o Danu Republike u skladu sa takvim… »

Novi protest, stari problemi: Pet do 12 za prosvetu

Slobodna Evropa 31.08.2016
Pred svaki 1. septembar problemi su isti, zbog čega se i uoči ove nove školske godine na Trgu Nikole Pašića u Beogradu okupilo nekoliko stotina ljudi. Unijа sindikаtа prosvetnih rаdnikа Srbije održala je protest upozorenja vlastima zbog lošeg… »

Dodik: Nema odlaganja referenduma

Slobodna Evropa 31.08.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će referendum o Danu Republike Srpske biti održan 25. septembra, bez obzira na poziv Saveta za primenu mira (PIC) u BiH vlastima tog entiteta da odustanu od referenduma. "Ne može, 25… »

Kovač: Očekujemo da Srbija odvrati RS od referenduma

Slobodna Evropa 31.08.2016
Referendum u Republici Srpskoj za Hrvatsku nije prihvatljiv i očekujemo da vlasti u Beogradu utiču na čelnike RS i odvrate ih od toga, rekao je danas hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Miro Kovač. Kako je prenela Hina, Kovač je rekao da… »

Čović: Referendum u RS-u će se održati, ali se ništa novo neće desiti

Slobodna Evropa 31.08.2016
Moramo što pre rasterati to crnilo koje se nadvilo nad Bosnom i Hercegovinom, izjavio član Predsedništva Dragan Čović. “Bojim se da smo potcenili ono što radimo zadnjih četiri-pet meseci. "Uveren sam da sve ono što se radilo nekoliko dana… »

Hoće li u Makedoniji biti izbora 11. decembra?

Slobodna Evropa 31.08.2016
U Skoplju su se sastali lideri četiri najveće partije u Makedoniji, Nikola Gruevski iz VMRO DPMNE, Zoran Zaev iz Socijaldemokratskog saveza, Ali Ahmeti iz Demokratske unije za integracije i Menduh Tači iz Demokratske partije Albanaca. Sastanak je… »

Vučiću stigao odgovor iz EU

Slobodna Evropa 31.08.2016
Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić potvrdila je večeras za Tanjug da je predsednik EK Žan Klod Junker odgovorio na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića i da je u pismu izrazio zabrinutost povodom najnovijeg razvoja situacije u… »

Tači: Situacija na severu Kosova plod dijaloga sa Srbijom

Slobodna Evropa 31.08.2016
Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je danas, prilikom obilaska prelaza Jarinje na severu Kosova, da je normalizacija stanja na tom prostoru i sloboda kretanja ljudi i robe, rezultat Briselskog dijaloga Srbije i Kosova. "Čestitam svim pripadnicima… »

Crna Gora: Svaki treći turista iz Srbije

Slobodna Evropa 31.08.2016
Crnu Goru je tokom sedam meseci ove godine posetilo 3,8 odsto gostiju više nego u istom periodu prošle godine, a broj noćenja veći je za 0,5 odsto, saopštio je crnogorski Zavod za statistiku. Najviše noćenja, 95,6 odsto, ostvarili su strani… »