Izvor: Telegraf arhiva vesti 31.08.2016

Nikolić sutra sa Vučićem i predstavnicima Srba u BiH

Telegraf 31.08.2016
Nikolić će razgovarati i sa članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsednicom Vlade RS Željkom Cvijanović i predsednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem. Predsednik Srbije… »

Protivnik mu predao: Novak bez borbe ide u 3. kolo US Opena

Telegraf 31.08.2016
Veseli nije mogao na teren zbog povrede. Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u 3. kolo US Opena bez borbe na terenu! Njemu je, zbog povrede, meč predao Jiri Veseli. Momak koji ga je pobedi na turniru u Monte Karlu. Kako strani mediji… »

Zaspao na sastanku sa Kim Džong unom: Pogubljen zamenik premijera Severne Koreje (foto)

Telegraf 31.08.2016
Zamenik premijera "izazvao gnev predsednika Kima zato što je zadremao za vreme sastanka zbog čega je uhapšen na licu mesta i priveden na intezivno ispitivanje u Ministarstvo državne bezbednbosti. Severna Koreje je pogubila zamenika premijera zato što… »

Eksplozija u Zagrebu: Aktivirana bomba kod Glavne železničke stanice

Telegraf 31.08.2016
Oštećeno je nekoliko vozila, a jedna osoba je lakše povređena. Nepoznati počinitelj aktivirao je ručnu bombu u Sutlanskoj ulici u Zagrebu. Policija je saopštila kako je došlo do eksplozije i da je najvjerovatnije aktivirana ručna bomba… »

Siniša Mali prisustvovao početku izgradnje pristupnih saobraćajnica za Prokop

Telegraf 31.08.2016
Projektom je predviđena saobraćajnica sa infrastrukturom sa po dve kolovozne trake, dužine oko 770 metara i razdelnim pojasom, sa obostranim pešačkim stazama, osim na delu uključenja sa Bulevarom kneza Aleksandra, gde su trotoari sa jedne strane… »

Dodik je na crnoj listi Islamske države: Predsednik RS je na 11. mestu na spisku

Telegraf 31.08.2016
- Nedavno sam saznao da sam 11. na toj crnoj listi Islamske države - rekao je Dodik. Teroristička organizacija “Islamska država” uvrstila je predsednika Republike Srpske Milorada Dodika na svoju evropsku crnu listu za odstrel, saznaje… »

Đaci prvaci u novom sadu pamtiće polazak u školu po nečem lepom: Uručeni pokloni najmlađim školarcima! (foto)

Telegraf 31.08.2016
Nakon priredbe, predstavljeni su učitelji, formirana odeljenja, a mališani su prvi put seli u đačke klupe. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimirom Jelićem i predstavnicima grupe… »

Obama preti evropskoj Uniji zbog Apple: Plaćanje poreza mora da bude fer, a ne jednostrano

Telegraf 31.08.2016
Brisel je saopštio da je Apple, koji važi za najvredniju kompaniju na svetu, praktično izbegavao sve poreze na poslovanje u Uniji preko nelegalnih aranžmana sa Dablinom. Bela kuća upozorila je danas EU da ne preduzima jednostrane mere, nakon što je… »

Kovač: Hrvatska želi normalnu saradnju sa Srbijom, a ona da izvršava obaveze

Telegraf 31.08.2016
Kancelarija je prvi sastanak održala krajem jula, a danas je rezimirala zadatke određene na prvoj sednici, rekao je Kovač na konferenciji za novinare posle sastanka. Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač izjavio je danas da Hrvatska želi da sa Srbijom… »

Vučić: Hitno usvojiti novi zakon o transplantaciji!

Telegraf 31.08.2016
- Sedmoro pacijenata sa liste čekanja za novi organ ukazalo je premijeru na probleme svih onih kojima je novi organ jedini spas i predočilo potrebu donošenja novog Zakona o presađivanju ljudskih organa u svrhu lečenja, a koji donosi novinu -… »