Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 31.08.2016

Natezanje Vašingtona i Moskve: Ko li je ubica portparola Islamske države?

Večernje novosti 31.08.2016
Dok Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da je Al Adnani likvidiran u vazdušnom udaru ruskih snaga, zvaničnik Pentagona izjavljuje da "su SAD izvele napad iz vazduha čija je meta bio portparol ID" IZMEĐU Moskve i Vašingtona odvija se svojevrsno crno… »

Tipsarevića i Del Potra spojila nesreća: Prekidali smo jedan drugoga pričom o trenucima depresije i tuge

Večernje novosti 31.08.2016
Teniseri su zajedno trenirali na Vimbldonu, a više vremena proveli su pričajući o teškoćama s povredama koje su prevazišli, nego što su udarali lopticu. Srpski teniser Janko Tipsarević i Argentinac Huan Martin del Potro ostvarili su prve pobede na… »

Stefanović: Srbija garant stabilnosti

Večernje novosti 31.08.2016
Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović ocenio je danas da političke poruke koje stižu iz Hrvatske svakoga dana sve manje imaju veze sa zdravim razumom. Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović ocenio je danas da političke poruke koje… »

Đoković u trećem kolu, Veseli predao meč bez borbe

Večernje novosti 31.08.2016
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto mu je Čeh Jirži Veseli predao meč. UMESTO prilike da vrati dug iz Monte Karla, Novak Đoković je dobio slobodno popodne u Njujorku. Jirži Veseli predao mu… »

Dodik: Nema odlaganja referenduma

Večernje novosti 31.08.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će referendum o Danu Republike Srpske biti održan 25. septembra, bez obzira na poziv Saveta za primenu mira (PIK) u BiH da odustanu od referenduma. SARAJEVO - Predsednik Republike Srpske Milorad… »

EU reagovala na pismo premijera Šta je Junker odgovorio Vučiću

Večernje novosti 31.08.2016
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker odgovorio je na pismo premijeru Srbije: Saradnja i pomirenje principi koji se moraju poštovati. Sva pitanja moraju da se rešavaju kroz dijalog i međusobno uvažavanje. BRISEL- OD STALNOG DOPISNIKA… »

Kim Džong Un pogubio zamenika premijera zbog dremke?

Večernje novosti 31.08.2016
Vicepremijer Severne Koreje glavom platio danak za opuštanje. Još dvojica zvaničnika poslati "na prevaspitavanje" SEVERNA Koreja pogubila je zamenika premijera Kim Jong Džina i proterala dva visoka zvaničnika u ruralna područja "na prevaspitavanje"… »

Posle više od pola veka: Poleteo prvi avion iz SAD na Kubu

Večernje novosti 31.08.2016
Prvi avion kao komercijalni let između SAD i Kube u više od pola veka poleteo je iz grada Fort Loderdejla ka Santa Klari. VAŠINGTON - Prvi avion kao komercijalni let između SAD i Kube u više od pola veka poleteo je danas iz grada Fort Loderdejla ka… »

Eksplozija u Zagrebu: Povređena jedna osoba

Večernje novosti 31.08.2016
Nepoznati počinitelj aktivirao je jutros ručnu bombu u Sutlanskoj ulici u Zagrebu. Nepoznati počinitelj aktivirao je jutros ručnu bombu u Sutlanskoj ulici u Zagrebu, javlja Indeks.hr. Oštećeno je nekoliko vozila, a jedna osoba je lakše povređena… »

Senat opozvao Dilmu Rusef, Mišel Temer novi predsednik Brazila

Večernje novosti 31.08.2016
Senat izglasao opoziv predsednice Dilme Rusef zbog kršenja budžetskih propisa i malverzacija. Mišel Temer koji je upravljao Brazilom otkad je u maju suspendovana Rusef, položio je zakletvu. BRAZILIJA - Brazilski Senat izglasao je danas opoziv… »