Politika arhiva vesti 31.08.2016

Stefanović: Srbija se zalaže za stabilnost

Politika 31.08.2016
Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović rekao je večeras za Prvu televiziju da Vlada i premijer čine sve da Srbija ostane stabilna ali i da bude garant i potpora Republici Srpskoj. Na pitanje da li Srbija treba da ubedi Dodika da odustane od… »

Omerović: Dodik podgreva "bosanski lonac"

RTV 31.08.2016
BEOGRAD - Srbija nema prava da se meša u unutrašnje stvari u Bosni i Hercegovini, ali je srpski državni vrh sinoćnim hitnim konsultacijama pokazao veću odgovornost od predsednika Republike Srpske Milorada Dodika prema narodu kojem pripada, izjavio je… »

Junker odgovorio Vučiću: I članice EU i kandidati da poštuju obaveze

Politika 31.08.2016
Stefanović o Junkeru: Bolje da ništa nisu pisali.- Dačić: EU promašila temu. BRISEL – Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić potvrdila je večeras za Tanjug da je predsednik EK Žan Kod Junker odgovorio na pismo premijera Srbije Aleksandra… »

Želi sukobe: Ugljanin širi ratnohuškačku politiku!

Pravda 31.08.2016
BEOGRAD- Sulejman Ugljanin optužio je Vladu Srbije da stadion FK Novi Pazar koristi kao poligon za izliv mržnje prema Bošnjacima, ali mu isti režim nije smetao od 2012. do 2014. dok je bio ministar. Lider SDA Sandžaka, komentarišući juče incidente… »

U toku sastanak na tajnoj lokaciji: Vučić okupio saradnike od najvećeg poverenja!

Pravda 31.08.2016
U toku je sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića sa ljudima od najvećeg poverenja iz obaveštajnih službi, bezbednosnog i sektora odbrane. U pitanju je nepoznata lokacija van Beograda, a sama tema sastanka za sada nije poznata. Kako Kurir… »

Antić predao potpise za kandidaturu za predsednika DS

Novi magazin 31.08.2016
Kandidat za predsednika DS Srboljub Antić pozvao je danas članove te partije da glasaju za opciju koja donosi promene i da tako pokažu građanima da je stranka spremna da se promeni. Antić je na konferenciji za novinare objavio da je danas predao… »

Kurti: Zaustavili smo ZSO, zaustavićemo i demarkaciju

B92 31.08.2016
Priština -- Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će sutrašnji protest zaustaviti donošenje skupštinske odluke o demarkaciji sa Crnom Gorom. On je dodao da je zahvaljujući delovanju opozicije sprečeno i formiranje Zajednice… »

Nedimović i Devenport o pristupanju EU

RTV 31.08.2016
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske Unije (EU) u Srbiji Majklom Devenportom o temama u nadležnosti tog ministarstva, koje su bitne za pristupanje Srbije EU… »

Đurić: Poseta Tačija kontejneru s ciljem izazivanja nereda

B92 31.08.2016
Direktor Kancelarije za KiM Marko Ă�urić kaže da je iznenadna poseta Hašima Tačija "kontejneru" na Jarinju izvedena sa ciljem da se izazovu neredi. Dodaje i da je ta poseta sračunata s namerom da se dogode ekscesi i nasilje i destabilizuju prilike… »

Dveri pozvale Nikolića i Vučića da javno podrže referendum o Danu RS

Beta 31.08.2016
Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas predsednika i premijera Srbije Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića da javno podrže referendum o Danu Republike Srpske (RS), zakazan za 25. septembar. Obraćajući se novinarima u Narodnoj… »