Svet arhiva vesti 31.08.2016

Natezanje Vašingtona i Moskve: Ko li je ubica portparola Islamske države?

Večernje novosti 31.08.2016
Dok Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da je Al Adnani likvidiran u vazdušnom udaru ruskih snaga, zvaničnik Pentagona izjavljuje da "su SAD izvele napad iz vazduha čija je meta bio portparol ID" IZMEĐU Moskve i Vašingtona odvija se svojevrsno crno… »

Severna Koreja, pogubljen nakon što je zaspao na sastanku

RTS 31.08.2016
Zamenik premijera Severne Koreje pogubljen je zato što je pokazao nepoštovanje tako što je zaspao za vreme sastanka kojem je predsedavao Kim Džong Un, a još dva funkcionera su poslata na "prevaspitavanje", saopštili su zvaničnici te zemlje… »

Prvi put posle Hladnog rata: Avion iz SAD poleteo na Kubu, a putnici se ukrcali uz pesmu i salsu

Kurir 31.08.2016
Prvi avion kao komercijalni let između SAD i Kube u više od pola veka poleteo je danas iz grada Fort Loderdejla ka Santa Klari, čime je uspostavljena redovne avio-linije prekinute na vrhuncu Hladnog rata. Foto: Reuters S poletanjem aviona kompanije… »

Mišel Temer novi predsednik Brazila

RTV 31.08.2016
BRAZILIJA - Potpredsednik Brazila Mišel Temer koji je upravljao Brazilom otkad je u maju suspendovana Dilma Rusef, položio je zakletvu kako bi u svojstvu predsednika završio njen mandat do 2018. godine. Temer (75) je položio zakletvu nekoliko sati… »

Zbog jedne putnice evakuisan aerodrom u Frankfurtu

Politika 31.08.2016
Od našeg dopisnika Frankfurt, Hajdelberg – Pojedini delovi terminala 1 Frankfurtskog aerodroma evakuisani su jer je jedna putnica uspela da uđe u deo za polaske, a da prethodno nije prošla bezbednosnu proveru. Putnica je privedena, a posle detaljne… »

Turska ne prihvata prekid vatre s Kurdima u Siriji

Večernje novosti 31.08.2016
Turska "ne prihvata" prekid vatre s kurdskim milicijama u Siriji, što su objavile SAD, rekao je danas turski ministar za evropske poslove Omer Dželik. Turska "ne prihvata" prekid vatre s kurdskim milicijama u Siriji, što su objavile SAD, rekao je danas… »

Čurkin: Ništa od sankcija protiv Sirije, izveštaj o upotrebi hemijskog oružja nije dovoljan

Kurir 31.08.2016
Rusija dovodi u pitanje rezultate izveštaja Ujedinjenih nacija o upotrebi hemijskog oružja u Siriji i smatra da on nije dovoljan za uvođenje sankcija Damasku, izjavio je danas ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin. "Ima izvestan broj pitanja koja moraju… »

Turci pobesneli: Ko, bre, nama priča - nećete u EU?!

Vesti online 31.08.2016
Turski ministar za evropska pitanja Omer Čelik smatra "kulturološkim rasizmom" izjavu evropskog komesara Gintera Etingera da Turska verovatno neće postati članica EU dok je predsednik te zemlje Redžep Tajip Erdogan. Čelik je odgovorio na komentare… »

Avion prinudno sletio, 16 osoba povrijeđeno

Al Jazeera 31.08.2016
Šesnaest putnika na letu iz Houstona za London povrijeđeno je zbog jakih turbulencija u koje je upao njihov avion. Šesnaest ljudi povrijeđeno je kada je avion na prekookeanskom letu zbog iznenadnih turbulencija prinudno sletio na aerodrom Shannon u… »

U kontejneru Koka-Kole 370 kilograma - kokaina

Večernje novosti 31.08.2016
Radnici u fabrici Koka-Kole u Marseju, na jugu Francuske, našli su 370 kilograma kokaina u kontejneru iz Južne Amerike. Radnici u fabrici Koka-Kole u Marseju, na jugu Francuske, našli su 370 kilograma kokaina u kontejneru iz Južne Amerike, saopštilo… »