Svet arhiva vesti 31.08.2016

SAD: Rusi ubili pripadnika ID? To je šala!

Vesti online 31.08.2016
Američki zvaničnici danas su okarakterisali tvrdnju Rusije da je ubila portparola Islamske države Abu Mohameda al Adnanija kao "šalu", rekavši da je taj vazdušni udar izveo američki dron. - Obamina administracija nije svesna nikakvih činjenica… »

Severna Koreja: Pogubljen zamenik premijera jer je zaspao na sastanku

Radio 021 31.08.2016
Severna Koreje je pogubila zamenika premijera zato što je pokazao nepoštovanje (zaspao) za vreme sastanka kojim je predsedavao Kim Džong Un, a još dva funkcionera su poslata na "prevaspitavanje", saopštili su zvaničnici te zemlje. "Potpredsednik… »

Poleteo prvi avion iz SAD na Kubu posle više od pola veka

Novi magazin 31.08.2016
Prvi avion kao komercijalni let između SAD i Kube u više od pola veka poleteo je danas iz grada Fort Loderdejla ka Santa Klari, čime je uspostavljena redovne avio-linije prekinute na vrhuncu Hladnog rata. S poletanjem aviona kompanije Džetblu… »

Mišel Temer novi predsednik Brazila

RTV 31.08.2016
BRAZILIJA - Potpredsednik Brazila Mišel Temer koji je upravljao Brazilom otkad je u maju suspendovana Dilma Rusef, položio je zakletvu kako bi u svojstvu predsednika završio njen mandat do 2018. godine. Temer (75) je položio zakletvu nekoliko sati… »

Frankfurtski aerodrom ponovo otvoren posle uzbune iz bezbednosnih razloga (video)

Večernje novosti 31.08.2016
Frankfurtski aerodrom je u potpunosti ponovo otvoren pošto je deo Terminala jedan bio evakuisan kada je je jedna osoba ušla u bezbednosnu zonu bez potrebnih provera. Frankfurtski aerodrom je u potpunosti ponovo otvoren pošto je deo Terminala jedan bio… »

"Nije tačno što kažu SAD, Turska ne prihvata prekid vatre"

B92 31.08.2016
"Turska ne prihvata prekid vatre s kurdskim milicijama u Siriji, što su objavile SAD", rekao je turski ministar za evropske poslove Omer Dželik. Američka vojna komanda za Bliski istok saopštila je sinoć da su se turske snage koje su pokrenule… »

Neslaganje u Savetu bezbednosti UN oko upotrebe hemijskog oružja u Siriji

Večernje novosti 31.08.2016
Savet bezbednosti UN nije se usaglasio oko toga da li sirijskim vlastima treba uvesti sankcije zbog navodne upotrebe hemijskog oružja. Savet bezbednosti UN nije se usaglasio oko toga da li sirijskim vlastima treba uvesti sankcije zbog navodne upotrebe… »

Turska: EU sprovodi kulturni rasizam

Novi magazin 31.08.2016
Turski ministar zadužen za EU integracije Omer Čelik izjavio je danas da komentari nemačkog komesara da "Turska neće ući u EU dok je Erdogan predsednik" predstavljaju "kulturni rasizam", prenela je turska agencija Anadolija. Čelik je tim rečima… »

Iz aviona u bolnicu: 16 povređenih tokom prinudnog sletanja aviona u Dablinu

Kurir 31.08.2016
Šesnaest ljudi povređeno je kada je avion na prekookeanskom letu zbog iznenadnih turbulencija prinudno sleteo na arodrom Šanon u Irskoj. Avion američke kompanije "Junajted erlajnz" leteo je iz Hjustona u Teksasu na londonski "Hitrou", prenosi BBC… »

U kontejneru Koka-Kole nađeno 370 kilograma kokaina

Novi magazin 31.08.2016
Radnici u fabrici Koka-Kole u Marseju, na jugu Francuske, našli su 370 kilograma kokaina u kontejneru iz Južne Amerike, saopštilo je tužilaštvo tog grada. Droga, upakovana po skrivenim mestima kontejnera, vredi na crnom tržištu 50 miliona evra… »