Nauka & Tehnologija arhiva vesti 31.08.2016

Avnet plasira najnovija rešenja Oracle Cloud u jugoistočnu Evropu

PC Press 31.08.2016
Kompanija Avnet, distributer opreme za informacione tehnologije i platinasti član partnerske mreže Orakl (Oracle PartnerNetwork – OPN), u svoju ponudu na tržištima zemalja jugoistočne Evrope uvrstila je najnovija rešenja Orakla na polju hardvera… »

EU potražuje od Apple-a porez od trinaest milijardi evra

PC Press 31.08.2016
Evropska komisija izračunala da Apple mora da plati trinaest milijardi evra na ime zaostalih poreza – a zadatak da naplati ovaj porez dat je irskom Ministarstvu finansija. Ovo je najveći porez koju jedna kompanija mora da plati Evropskoj uniji – do… »

Kako da uklonite opciju "seen" kod poruka na Facebooku

N1 Info 31.08.2016
Da li ste se ikada našli u situaciji da ne otvorite poruku koju vam je neko poslao na Facebooku kako onaj koji vam je poslao ne bi primetio da ste je pročitali? Ako ste jedan od tih, obradovaćemo vas vešću da rešenje za "seen" postoji. Naime… »

Novina na Instagramu koja se mnogima neće svideti!

Alo 31.08.2016
Na Instagramu ćemo ubuduće moći da vidimo priče, objave i video snimke osoba koje ne pratimo. Prema izveštaju Techcrunch-a, aplikacija će uskoro imati mogućnost da prikazuje objave ljudi koji nisu na listi "folovera". Whatsapp deli vaš broj… »

Povratak telefona na preklop: Samsung najavio novi model

Press 31.08.2016
Samsung najavljuje povratak modela telefona za kojim smo svi pomalo nostalgični. Stiže novi model Galaxy Folder 2 retro pametan telefon na preklapanje. foto: b92.net Dok Apple dizajn mobilnih telefona prilagođava budućnosti, Samsung je odlučio da nas… »

Galaxy S8 će imati dual kameru na poleđini, 8MP selfi kameru i iris skener

Benchmark 31.08.2016
Sada kad je Gaaxy Note7 telefon ozvaničen, glasine su počele da se fokusiraju na sledeći flagship telefon kompanije Samsung, Galaxy S8, koji bi trebalo da bude ozvaničen početkom sledeće godine. Činjenica da ima još nekoliko meseci do… »

Procurele cene iPhone 7 i 7 Plus telefona

Sandžak haber 31.08.2016
Opšti konsenzus je da će ovogodišnji iPhone telefoni doneti uobičajeni niz noviteta, a govoto svi izveštaji govore da će iPhone 7 i iPhone 7 Plus imati dizajn sličan prethodnicima. Naravno, očekuje se nekoliko promena i poboljšanja ispod haube… »

Teslin vremeplov na zidinama Herceg Novog

Blic 31.08.2016
Povodom obeležavanja 160 godina od rođenja naučnika Nikole Tesle, kompanije Telekom Srbija i m:tel Crna Gora organizovale su za žitelje Herceg Novog i posetioce tog grada uzbudljivo putovanje „Teslinim vremeplovom“, jedinstveno putovanje putem… »

Mislite da vam je Fejsbuk privatan? Pazite, vaš poslodavac će videti sve što ga zanima!

Kurir 31.08.2016
Verovatno mislite da je vaš Fejsbuk prilično privatan, posebno ako ste podesili podešavanja privatnosti. Ali, on je sve samo ne privatan. Istraživači sa Univerziteta u Kvinslendu su pronašli da čak preko 60 odsto zaposlenih veruju da imaju pravo na… »

Energetski rekonstruisana zgrada u školi "Olga Petrov"

RTS 31.08.2016
Učenici će novu školsku godinu u osnovnoj školi "Olga Petrov" u Padinskoj Skeli dočekati u energetski rekonstruisanoj zgradi. Projektom koji promoviše energetsku efikasnost, smanjiće se potrošnja energije potrebne za rad škole. U Osnovnoj školi… »