Arhiva vesti 01.09.2016

Dveri: Odluka Srbije o referendumu u RS novi pritisak zapada

RTV 01.09.2016
BEOGRAD - Pokret Dveri ocenio je večeras da je odluka Srbije da ne podrži održavanje referenduma o Danu Republike Srpske "dokaz da za one koji su izdali interese Srba na Kosovu i Metohiji nema kraja u izdaji". "Sada je očito na redu RS i nov pritisak… »

Nikolić i Vučić nisu podržali održavanje referenduma u RS Tanjug

Studio B 01.09.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić nisu pružili podršku održavanju najavljenog referenduma u Spskoj, ali ni na koji način nisu želeli da utiču na promenu političkih stavova legitimno izabranih političara u tom… »

Đurić poručio Prištini: Ne krijte se iza Srpske liste

B92 01.09.2016
Gračanica -- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je iz Gračanice albanskim političarima u Prištini da se ne kriju iza poslanika Srpske liste. On je albanskim političarima na Kosovu poručio da na poslanike Srpske liste na… »

MMF: Srbija napredovala, ali problemi su i dalje - restrukturiranje, javni dug, reforme...

Blic 01.09.2016
Zamenik direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Tao Žang izjavio je da je privredni oporavak Srbije prevazišao očekivanja, ali da je potrebno do kraja spovesti reforme i restrukturiranje, posebno državnih preduzeća, saopštio je MMF. Povodom… »

Evri ispadali iz "audija": Dramatična policijska potera u Novom Sadu

Blic 01.09.2016
U spektakularnoj akciji operativaca novosadske policije, uhapšena su tri muškarca, a iz njihovog crnog "audija" ispadali su evri na sve strane. Kako je policija saopštila, uhapšena su trojica Kaćana neposredno pošto su ukrali oko 5.000 evra iz… »

Nema više sumnje - Junker je nečastan

Vesti online 01.09.2016
"Junkera poštujem, ali ne podnosim lažne simetrije", rekao je u četvrtak premijer Aleksandar Vučić povodom odgovora predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera na njegovo upozorenje evropskim zvaničnima na širenje antisrpske politike u… »

Šeik zida, Vučić obećava

Vesti online 01.09.2016
"Povećaćemo plate u javnom sektoru i penzioneri će imati veće penzije i to već za dva meseca", poručio je u četvrtak premijer Aleksandar Vučić nakon polaganju kamena temeljca za fabriku u mestu Draganić, u opštini Raška. - Slede nam veće… »

Komisija pokrenula postupak protiv N sporta

B92 01.09.2016
Pokrenuti su postupci protiv 16 učesnika na tržištima veleprodaje i maloprodaje sportske odeće, obuće i opreme. Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupke radi ispitivanja povrede konkurencije protiv 16 učesnika na tržištima… »

Od oktobra struja skuplja 3,8%

EurActiv 01.09.2016
Struja za domaćinstva poskupeće od 1. oktobra za 3,8%, saopštio je ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić i dodao da će prosečno poskupljenje po domaćinstvu iznositi jedan evro. Posle ovog poskupljenja prosečna cena struje za… »

Vojvodina ostala bez predsednika

B92 01.09.2016
Dosadašnji predsednik fudbalskog kluba Vojvodina Zoran Šćepanović podneo je ostavku na tu funkciju. Šćepanović je u saopštenju objavljenom na sajtu Vojvodine naveo da ostakvu podnosi iz ličnih razloga, ali i zbog obaveza koje je preuzeo u… »