Arhiva vesti 01.09.2016

Nema podrške, nema ni protivljenja Beograda referendumu

Slobodna Evropa 01.09.2016
Predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić nisu pružili podršku, ali ni na koji način nisu želeli da utiču na promenu političkih stavova legitimno izabranih političara u Republici Srpskoj povodom održavanja najavljenog… »

"Dodik nije konsultovao Srbiju pre odluke o referendumu"

B92 01.09.2016
Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosic izjavio je da predsednik RS Milorad Dodik nije konsultovao Srbiju pre raspisivanja referenduma. "Neverovatno je da predsednik RS Milorad Dodik uopšte nije konsultovao Srbiju pre raspisivanja… »

Priština povukla predlog o demarkaciji, privođenja zbog suzavca

RTS 01.09.2016
Kosovski premijer Isa Mustafa saopštio na sednici skupštine da vlada do daljeg povlači predlog o demarkaciji sa Crnom Gorom, zbog odsustva srpskih poslanika. Dve poslanice opozicije privedene pošto je kod njih pronađen suzavac. Demonstranti okupljeni… »

MMF: Srbija napredovala, ali problemi su i dalje - restrukturiranje, javni dug, reforme...

Blic 01.09.2016
Zamenik direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Tao Žang izjavio je da je privredni oporavak Srbije prevazišao očekivanja, ali da je potrebno do kraja spovesti reforme i restrukturiranje, posebno državnih preduzeća, saopštio je MMF. Povodom… »

Kradljivce stigli kod auto-puta (video)

Dnevnik 01.09.2016
Nedugo nakon što su trojica Kaćana ukrala oko 5.000 evra iz jednog džipa u centru Novog Sada, policija je krenula u poteru za crnim „audijem 6“ novosadskih registracija. kojim su kradljivci krenuli u bekstvo. Potera za „audijem“ je krenula oko… »

Junker piše Srbiji i Hrvatskoj, svako čita svoje

Slobodna Evropa 01.09.2016
U Beogradu vlada veliko nezadovoljstvo odgovorom predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića od pre mesec dana, u kome je izneo zabrinutost za situaciju u regionu i rekao da Hrvatska sprovodi ogoljenu… »

Šeik zida, Vučić obećava

Vesti online 01.09.2016
"Povećaćemo plate u javnom sektoru i penzioneri će imati veće penzije i to već za dva meseca", poručio je u četvrtak premijer Aleksandar Vučić nakon polaganju kamena temeljca za fabriku u mestu Draganić, u opštini Raška. - Slede nam veće… »

Komisija pokrenula postupak protiv N sporta

Danas 01.09.2016
Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupke radi ispitivanja povrede konkurencije protiv 16 učesnika na tržištima veleprodaje i maloprodaje sportske odeće, obuće, opreme i aksesoara. - Zbog osnovane pretpostavke postojanja povrede… »

Nova cena struje u Srbiji 6,6 dinara za kilovat sat, bez poreza

Blic 01.09.2016
Agencija za energetiku saopštila je da je dala saglasnost na odluku Elektroprivrede Srbije (EPS) o ceni električne energije za domaćinstva i navela da će prosečna cena posle poskupljenja od 3,8 odsto iznositi 6,6 dinara za kilovat sat (kWh) bez… »

Predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović podneo ostavku

Press 01.09.2016
Predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović podneo je danas ostavku na tu funkciju zbog ličnih razloga i obaveza u Fudbalskom savezu Srbije. foto: tanjug.rs Predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović podneo je danas ostavku na tu funkciju zbog ličnih… »