Arhiva vesti » četvrtak 01. septembar 2016

"Bez suštinskih prepreka za bolje odnose Srba i Hrvata"

RTV 01.09.2016
RTV: "Bez suštinskih prepreka za bolje odnose Srba i Hrvata"
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem da su zajednički izrazili nadu i uverenje da će srpsko-hrvatski odnosi biti ubuduće značajno bolji, te da suštinske prepreke za takav razvoj situacije na Balkanu ne... »

Hrvatski mediji: Dodik ostao bez podrške Beograda

RTV 01.09.2016
RTV: Hrvatski mediji: Dodik ostao bez podrške Beograda
ZAGREB - Hrvatski mediji su, izveštavajući o sastanku najviših zvaničnika Srbije i Republike Srpske, istakli da predsednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić nisu pružili podršku održavanju najavljenog referenduma u Republici Srpskoj. Prenoseći uglavnom izveštaje agencija,... »

Kosovo: Povučen predlog o demarkaciji

Glas Amerike 01.09.2016
Vlada Kosova povukla je danas sa dnevnog reda skupštinskog zasedanja nacrt zakona o ratifikaciji sporazuma o razgraničenju između Kosova i Crne Gore. Srpski poslanici nisu prisustvovali sednici parlamenta, a u centru Prištine je u isto vreme održan protest pristalica pokreta Samoopredeljenje,... »

MMF: Napredak Srbije, i dalje postoje rizici

RTV 01.09.2016
RTV: MMF: Napredak Srbije, i dalje postoje rizici
BEOGRAD - Zamenik direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Tao Žang izjavio je da je privredni oporavak Srbije prevazišao očekivanja, ali da je potrebno do kraja spovesti reforme i restrukturiranje, posebno državnih preduzeća, saopštio je MMF. Povodom jučerašnje odluke MMF-a da usvoji... »

Kradljivce stigli kod auto-puta (video)

Dnevnik 01.09.2016
Nedugo nakon što su trojica Kaćana ukrala oko 5.000 evra iz jednog džipa u centru Novog Sada, policija je krenula u poteru za crnim „audijem 6“ novosadskih registracija. kojim su kradljivci krenuli u bekstvo. Potera za „audijem“ je krenula oko 12.30 s Bulevara Mihajla Pupina, a zatim kroz... »

"Junkera poštujem, ali ne podnosim lažne simetrije"

RTV 01.09.2016
RTV: "Junkera poštujem, ali ne podnosim lažne simetrije"
BEOGRAD - Junkera poštujem, ali ne podnosim lažne simetrije, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić povodom odgovora predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera na njegovo upozorenje evropskim zvaničnima na širenje antisrpske politike u regionu, posebno u Hrvatskoj. "Neću ništa da... »

Vučić: Veće plate i penzije za dva meseca

RTV 01.09.2016
RTV: Vučić: Veće plate i penzije za dva meseca
BEOGRAD - Povećaćemo plate u javnom sektoru i penzioneri će imati veće penzije i to već za dva meseca, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić nakon polaganju kamena temeljca za fabriku u mestu Draganić, u opštini Raška. "Slede nam veće plate u javnom sektoru i veće penzije, jer o... »

Postupak protiv 16 firmi koje prodaju sportsku opremu

Radio 021 01.09.2016
Komisija za zaštitu konkurencije saopštila je da je protiv 16 firmi koje se bave prodajom sportske odeće, obuće i opreme u Srbiji, pokrenula postupke ispitivanja povrede konkurencije. Zbog osnovane pretpostavke postojanja povrede konkurencije, pokrenuti su postupci protiv firmi "N Sport",... »

Savet Agencije za energetiku dao saglasnost za poskupljenje struje

Nova ekonomija 01.09.2016
Savet Agencije za energetiku je dao saglasnost na odluku JP Elektroprivreda Srbije o cenama električne energije za snabdevanje domaćinstava i malih kupaca koji imaju pravo da električnu energiju nabavljaju po regulisanim cenama. Prosečno povećanje cena za sve kupce sa pravom na regulisanu cenu... »

FK Vojvodina: Šćepanović podneo ostavku, Gajić kandidat za novog predsednika

Radio 021 01.09.2016
Predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović danas je podneo ostavku na tu funkciju. Zoran Šćepanović je rekao da ostavku podnosi iz iz ličnih razloga, kao i zbog obaveza koje je preuzeo u organima Fudbalskog saveza Srbije. - Prethodne dve i po godine, tokom kojih sam danonoćno bio posvećen... »

©2019 Netmark d.o.o.