Balkan arhiva vesti 03.09.2016

Večernji: Oko 12.000 Arapa u Sarajevu su vehabije

RTS 03.09.2016
U Sarajevu živi više od 40.000 Arapa, a među njima je 30 odsto onih koji pripadaju vehabijsko-selefijskoj ideologiji kakvu imaju terorističke organizacije Islamska država i Al Kaida, piše zagrebački "Večernji list" u izdanju za BiH. List ističe… »

Tepeš: Hrvatska da ne dopusti referendum u RS

B92 03.09.2016
Ivan Tepeš kaže da Hrvatska mora učiniti sve što je u njenoj moći da ne dođe do referenduma o, kako je rekao, otcepljenju "tzv. Republike Srpske". ''Kada govorimo o spoljnoj politici Hrvatske, moramo se osvrnuti na situaciju u BiH. Tamo situacija… »

Kitarović: Nemam saznanja da je uhapšeni povezan sa službama

N1 Info 03.09.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović kaže da nema saznanja da je osoba, koja je uhapšena u Srbiji, bila povezana sa nekom od hrvatskih službi. Ocenila je da je ponašanje Srbije neobično, kao i objavljivanje vesti u medijima. Osumnjičeni za… »

Orešković: Osoba uhapšena u Srbiji nije hrvatski špijun

B92 03.09.2016
Odlazeći premijer Hrvatske Tihomir Orešković izjavio je da osoba koja je uhapšena u Beogradu nije hrvatski špijun. On je naveo i da mu je to rekao direktor Sigurnosno-obaveštajne službe Daniel Markić. „Znamo da je bio major JNA, da se borio… »

Dodik: Ne iznenađuje Inckova izjava

RTS 03.09.2016
Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da najnovija izjava visokog predstavnika za BiH Valentina Incka nije iznenađenje, jer je on, kako je rekao, odavno u služžbi sarajevske politike. Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko izjavio je da se… »

Trebinje: Helikopter pomaže u gašenju požara

B92 03.09.2016
Helikopter Oružanih snaga BiH od subote ujutru pomaže trebinjskim vatrogascima na gašenju požara koji se tokom noći proširio na brdo iznad naselja Hrupjela. Radio televizija Republike Srpske javila je da se vatra širi prema gradu. Veliki požar… »

Izetbegović: RS ima pravo na Dan Republike

RTS 03.09.2016
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da građani Republike Srpske imaju pravo na referendum, ali da tim referendumom ne mogu dovoditi u pitanje konačne i obavezujuće odluke Ustavnog suda BiH. Glavni odbor O… »

Milanović: Špijun krao recept za pljeskavice?

Alo 03.09.2016
Zoran Milanović nije mogao da odoli, a da ne prokomentariše u svom stilu hapšenje hrvatskog špijuna u Srbiji. Ministar spoljnih poslova Hrvatske kaže da je to "trećerazredna TV sapunica" i "cirkus Kolorado". Premijer u ostavci: Ma kakav špijun! To… »

Babo se vraća kući?

Dojče vele 03.09.2016
Reporter lista Nojes Dojčland otišao je u Veliku Kladušu gde bi u velikom stilu kao načelnik mogao da se vrati ratni zločinac Fikret Abdić. Bečki list Standard piše o dolazećem referendumu u Republisi Srpskoj. „Bio je jedan od gospodara rata u… »

Obići će i Jasenovac: Patrijarh Vartolomej dolazi u prvu posetu Hrvatskoj

Kurir 03.09.2016
Patrijarh vaseljenski Vartolomej u petak, 9. septembra dolazi u Zagreb gde će otvoriti Naučnu konferenciju "Novomučenici: perspektiva II", zatim posetiti područje gde je bio logor smrti Jasenovac. Konferencija će se održati u Srpskoj pravoslavnoj… »