Ekonomija arhiva vesti 03.09.2016

Stop ucenama: Srpski pčelari grade sopstvenu fabriku meda

Gde investirati 03.09.2016
Savez pčelarskih organizacija Srbije počeće naredne godine izgradnju sopstvenog pogona za pakovanje meda i to na području one opštine ili grada koji Savezu bude ponudio najveću pomoć oko izgradnje, izjavio je predsednik Saveza pčelarskih… »

Inspekcija otkrila 607 neprijavljenih radnika

RTV 03.09.2016
BEOGRAD - Inspekcija rada je tokom pojačanih kontrola u avgustu na gradilištima u Srbiji otkrila da je od 4.953 zatečena radnika njih 607 ili 12 odsto radilo bez ugovora o radu i bez prijave na obavezno socijalno osiguranje, saopštilo je Ministarstvo… »

Mitros od ponedeljka počinje proizvodnju za tržište Rusije

Večernje novosti 03.09.2016
U Industriji mesa "Mitros" u Sremskoj Mitrovici od ponedeljka, 5. septembra, počeće proizvodnja za tržište Rusije, a od polovine oktobra svinjsko meso će se proizvoditi i za područje Evropske unije. U Industriji mesa "Mitros" u Sremskoj Mitrovici od… »

Tramp prestigao Hilari: Klintonovoj podrška konstantno pada!

Kurir 03.09.2016
NJUJORK - Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp prestigao je u anketama svoju rivalku iz Demokratske stranke Hilari Klinton. On je to uspeo zahvaljujući tome što je poslednjih nedelja konsolidovao podršku među glasačima koji… »

Preporuka MMF: Smanjiti izdavanja za penzije

RTV 03.09.2016
VAŠINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) preporučio je Srbiji da razmisli o dodatnim merama smanjenja troškova koji se iz budžeta izdvajaju za penzije. Prema dokumentu koji je, prilikom revizije aranžmana sa Srbijom, razmotrio Bord direktora… »

Video: Uragan Hermine poharao Floridu

Al Jazeera 03.09.2016
Jedna osoba je poginula, bez struje ostale stotine hiljada domova, a neka područja ostala su pod vodom. Snimak uragana na Floridi [Izvor: Facebook/Kristin Tormey] Jedna osoba je smrtno stradala kada je uragan Hermine izazvao haos širom američke savezne… »

Wall Street: Slabiji podaci o zaposlenosti podigli indekse

Gde investirati 03.09.2016
Na Wall Streetu su u petak indeksi porasli zahvaljujući slabijim izveštajima o zaposlenosti u SAD-u, što je po procenama investitora smanjilo šanse da bi Fed već u septembru mogao podići kamatne stope. Njujorški Dow Jones indeks ojačao je u petak… »

Patrijarh Vartolomej ide u posetu Jasenovcu

B92 03.09.2016
Patrijarh vaseljenski Vartolomej u petak, 9. septembra dolazi u Zagreb gde će otvoriti Naučnu konferenciju "Novomučenici: perspektiva II". On će zatim posetiti područje gde je bio logor smrti Jasenovac. Konferencija će se održati u Srpskoj… »

Savić: Pozitivan rast otvara perspektivu

SEEbiz 03.09.2016
BEOGRAD - Predsednik Saveta guvernera Nebojša Savić ocenio je danas da se Srbija nalazi u dobroj situaciji, da su makroekonomske reforme dobro urađene, da je naša zemlja imala monetarnu stabilizaciju, te je time dat podsticaj da se uradi i fiskalna… »

Apple je "pao", Ikea je sledeća?

Mondo 03.09.2016
Epl, Starbaks, Fijat i druge multinacionalne korporacije našle su se na meti komesarke Margaret Vestager zbog utaje poreza, a švedski stručnjaci upozoravaju da njihov gigant za proizvodnju nameštaja Ikea može postati sledeća meta. Foto… »