Politika arhiva vesti 03.09.2016

Dveri kandiduju Obradovića za predsednika

Dnevnik 03.09.2016
Kandidat Srpskog pokreta Dveri na narednim predsedničkim izborima biće lider tog pokreta Boško Obradović, odlučio je danas Glavni odbor stranke. Na sednici GO Dveri konsenzusom je usvojen predlog Predsedništva da Obradović bude kandidat za… »

Tadić: Na sledećim izborima zajednički predsednički kandidat

Blic 03.09.2016
Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić pozvao je danas stranke demokratske i evropske orijentacije da na predsedničkim izborima sledeće godine imaju zajedničkog kandidata. - Mi ćemo danas pozvati stranke demokratske i evropske… »

Albanci u panici: Organizuje se novi protest protiv izbora Jeremića za generalnog sekretara UN

Pravda 03.09.2016
PRIŠTINA – U Prištini je danas, pod sloganom „Srbija se nije izvinila za ratne zločine”, održan miran protest protiv eventualnog izbora Vuka Jeremića za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija. Skup su organizovale porodice žrtava sa Kosova, a… »

Dačić: Ekstremizam se obnavlja u susedstvu

RTV 03.09.2016
BRATISLAVA - Za Srbiju je neprihvatljiva svaka vrsta radikalizma i ekstremizma, izjavio je danas u Bratislavi ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da će Srbija, kao i do sada, ostati posvećen i pouzdan partner Evropske unije u borbi protiv… »

Stojšić (LSV): Organizovati referendum o simbolima Vojvodina

Večernje novosti 03.09.2016
Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine(LSV) i pokrajinski poslanik Đorđe Stojšić založio se da se u Vojvodini organizuje referendum o simbolima te pokrajine. Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine(LSV) i pokrajinski poslanik Đorđe… »

Kostić: Organizovaćemo debatu o položaju Srba u BiH

Blic 03.09.2016
Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Ivan Kostić najavio je danas da taj odbor planira da u parlamentu organizuje javnu debatu o položaju Srba u BiH i predstojećem referendumu o Danu RS. - Planirali smo da organizujemo javne… »

"Nema verbalnog rata, već verbalne agresije Hrvatske"

B92 03.09.2016
Lider Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kritikovao je izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da između Srbije i Hrvatske postoji "verbalni rat" On je istakao da je u pitanju bila "verbalna agresija" Hrvatske na Srbiju. "Srbija nijednim… »

Nikolić: Pritisci na Srbiju izuzetno veliki

RTV 03.09.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da su pritisci na Srbiju izuzetno veliki, a da pojedini političari u regionu pokušavaju da plasiraju nacionalizam radi sticanja političkih poena. Nikolić je za "Večernje novosti" ocenio da je… »

"Jutarnji": Hapšenje špijuna "dimna zavesa" za Gašića

B92 03.09.2016
Hapšenje hrvatskog špijuna je samo "dimna zavesa" da bi “ispod radara” prošao izbor novog šefa BIA, za šta je kandidat Bratislav Gašić, piše "Jutarnji list". Zagrebački dnevnik, međutim, ne isključuje mogućnost da je reč i o tome da… »

Jovanović: Dijalog o nastupu opozicije, ne samo o kandidatu

RTS 03.09.2016
Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da su predsednički i eventualni gradski izbori u Beogradu 2017. godine prilika da se započne dijalog o modalitetima zajedničkog nastupa opozicije u budućnosti i da saradnja ne sme… »