Balkan arhiva vesti 12.09.2016

Zoran Milanović nakon fijaska na izborima odlazi sa čela SDP-a

Telegraf 12.09.2016
- Ne planiram više da se kandidujem za mesto predsednika SDP-a. Ne mislim da učestvujem na unutarstranačkim izborima koji moraju biti unutar 150 dana. Pozivam tela da što pre raspišu izbore - rekao je Milanović na konferenciji. Zoran Milanović je… »

Serija slabijih zemljotresa u Skoplju, građani uplašeni

N1 Info 12.09.2016
Serija zemljotresa u području Skoplja još traje, a poslednji se dogodio večeras nešto pre 20 časova. Epicentar zemljotresa jačine 4,8 stepeni Rihterove skale bio je četiri kilometra od Skoplja, na dubini od pet kilometara. I ranije danas oko 14… »

Debakl Milanovića: Za sve sam odgovoran ja, odlazim VIDEO

B92 12.09.2016
Zagreb -- Lider SDP Zoran Milanović izjavio je da se više neće kandidovati za predsednika te stranke. On je dodao da neće doći ni do stvaranja "velike koalicije". "Posle jučerašnjih rezultata na vanrednim parlamentarnim izborima neću se ponovo… »

Hapšenja kriminalaca u Kotoru: U pritvoru i zamenik komandira!

Večernje novosti 12.09.2016
Počelo veliko "raspremanje" u Kotoru u kojem besni rat kriminalnih klanova. Uhapšeno devet osoba osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije. Među kriminalcima i policajac Zlatko Samardžić. VRHOVNO državno tužilaštvo Crne Gore potvrdilo je… »

Komisija objavila oglas: Građani Republike Srpske pozvani na referendum 25. septembra

Kurir 12.09.2016
Republička komisija za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske objavila je danas u dnevnim novinama oglas kojim poziva sve građane RS da se 25. septembra izjasne o Danu Republike. "Republička komisija za sprovođenje referenduma obaveštava… »

Da li će Pupovac u koaliciju sa HDZ?

Nedeljnik 12.09.2016
Predstavnik Srba u Hrvatskoj je poručio da nema nikakve sumnje da je interes Srba u Hrvatskoj da ne izgube još četiri ili pet godina nego da učestvuju u vlasti i da odlučivanjem u vlasti dođu do rešenja problema koji godinama čekaju na rešavanje… »

Slike bajramske molitve: Ovako je danas u Beogradu obeležen Kurban BAJRAM! (foto)

Telegraf 12.09.2016
Praznik se zove Kurban-bajram jer se tada prinosi žrtva (kurban - ovca ili goveče), što znači približavanje Bogu. Islamski vernici počeli su proslavu Kurban Bajrama, jednog od dva svoja najveća praznika, a u džamijama je održana Bajramska molitva… »

Počela Nedelja ponosa u Beogradu

Slobodna Evropa 12.09.2016
Nedelja ponosa 2016, koja se u Beogradu ove godine odvija pod sloganom ''Ljubav menja svet", počela je danas u Mikser hausu i trajaće do 17. septembra. Nedelju ponosa svečano je otvorio reditelj Stevan Filipović. Organizator Parade ponosa Boban… »

Stranačke kolege spremne da sednu na mesto Milanovića

B92 12.09.2016
Zagreb -- Nakon izjave lidera SDP Zoran Milanović da se više neće kandidovati za predsednika stranke, dva funkcionera SDP najavila su mogućnost kandidature za to mesto. Poslanik SDP-a u Evropskom parlamentu i bivši hrvatski ministar spoljnih poslova… »

VIDEO: U Kotoru formirana Balkanska kozačka vojska!

Vesti online 12.09.2016
Veliku pažnju javnosti u Kotoru izazvalo je formiranje Balkanske kozačke vojske. Šta je zapravo dotična jedinica i kakva je bila atmosfera u Kotoru opisuje portal "Sputnjik". Za vrhovnog atamana Balkanske kozačke vojske jednoglasno je izabran… »