Balkan arhiva vesti 12.09.2016

Srbija - Zoran Milanović i ekipa 1:0! Oni su nas najstrašnije pljuvali tokom kampanje, i to ih je skupo koštalo (foto)

Telegraf 12.09.2016
U jeku predizborne kampanje, nakon zapažene uloge i za vreme izbegličke krize, konfliktni primat ponovo je preuzeo Zoran Milanović, kada je otkrio do sada malo poznatu istorijsku, diplomatsku i demografsku činjenicu, a to je da Srbija nije nikakva… »

Nov zemljotres večeras u Skoplju

RTV 12.09.2016
SKOPLJE - Nov snažan zemljotres jačine 4,8 stepeni Rihterove skale osetio se večeras u Skoplju i okolini. Potres se dogodio u 19:54, objavio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar, prenela je agencija MIA. Epicentar zemljotresa bio je četiri… »

Hrvatska predsednica o novom mandataru: Neću dopustiti odugovlačenja i ultimatume

Kurir 12.09.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da će konsultacije o novom mandataru sazvati po dobijanju konačnih rezultata prevremenih parlamentarnih izbora i istakla da neće dopustiti odugovlačenje i ultimatume, jer Hrvatska nema… »

Uhapšen pomoćnik komandira kotorske policije

N1 Info 12.09.2016
Crnogorsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapsilo devet osoba osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i za više krivičnih dela, kao i da traga za još sedam koja su u bekstvu. Mediji navode da je među uhapšenima i pomoćnik komandira… »

Komisija objavila oglas, poziva građane na referendum o RS

B92 12.09.2016
Banjaluka -- Republička komisija za sprovođenje referenduma o Danu RS objavila je u novinama oglas kojim poziva sve građane RS da se 25. septembra izjasne o Danu Republike. "Republička komisija za sprovođenje referenduma obaveštava sve građane RS… »

Da li će Pupovac u koaliciju sa HDZ?

Nedeljnik 12.09.2016
Predstavnik Srba u Hrvatskoj je poručio da nema nikakve sumnje da je interes Srba u Hrvatskoj da ne izgube još četiri ili pet godina nego da učestvuju u vlasti i da odlučivanjem u vlasti dođu do rešenja problema koji godinama čekaju na rešavanje… »

Muslimani u Srbiji danas slave Kurban bajram

Prva 12.09.2016
Muslimani u Srbiji danas slave prvi dan jednog od dva najveća praznika u Islamu - Kurban bajram ili praznik žrtve. Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović čestitao je Kurban bajram svim muslimanima, poželevši dobro zdravlje, uspeh u… »

Ljubav menja svet: Počinje Nedelja ponosa 2016!

Telegraf 12.09.2016
Nedelju ponosa će presecanjem vrpce, simbolično, otvoriti reditelj Steva Filipović. U Mikser hausu danas će presecanjem vrpce biti otvorena Nedelja ponosa 2016 koja se odvija pod sloganom “Ljubav menja svet”. Kako je najavljeno, pored članova… »

Picula i Ostojić kandidati za predsednika SDP

RTV 12.09.2016
ZAGREB, - Nakon današnje izjave lidera hrvatskih socijaldemokrata Zoran Milanović da se više neće kandidovati za predsednika stranke, dva funkcionera SDP najavila su mogućnost kandidature za to mesto. Poslanik SDP-a u Evropskom parlamentu i bivši… »

(Video) Formirana Balkanska kozačka vojska: 26 kozačkih delegata defilovalo Kotorom

Kurir 12.09.2016
U Kotoru je formirana Balkanska kozačka vojska, uz prisustvo arhijerejskog namesnika bokokotorskog Momčila Krivokapića i brojnog sveštenstva, kao i 26 kozačkih delegata iz drugih kozačkih centara sa Balkana, među kojima je svaki predstavnik… »