Izvor: Benchmark arhiva vesti 12.09.2016

WhatsApp dodaje stikere i crtanje na fotografijama

Benchmark 12.09.2016
WhatsApp je u početku bio aplikacija prilično jasno namenjena samo razmeni poruka, dok su sa druge strane aplikacije poput Snapchata nešto više usmerene ka društvenim iskustvima i imale su odmah puno zabavnih funkcija. Srećom to se menja, a dobra… »

Office za iOS dobio nove funkcije i poboljšanja

Benchmark 12.09.2016
Mnogo vlasnika iPhone telefona koristi Microsoft-ove servise i aplikacije, verovatno mnogi ni ne znajući to. Najpopularniji paket aplikacija koji je Microsoft razvio za iOS uređaje je Office, a sada je dobio nadogradnju brojnim novim funkcijama. Kako je… »

Samsung sprema novi Galaxy Tab E sa Snapdragon 625 čipom

Benchmark 12.09.2016
Samsung priprema novi tablet, koji se pod oznakom SM-T587P našao na Geekbench testu. Tablet pokreće Snapdragon 625 čipset, sa 2.02GHz CPU-om i Adreno 506 GPU-om. Tu je i 2GB RAM-a, kao i preinstalirani Android 6.0.1 operativni sistem. Pretpostavlja se… »

Honor 6X stiže sa dual kamerom i skenerom otiska prstiju

Benchmark 12.09.2016
Honor brend je postao veoma popularan među korisnicima Android telefona, posebno nakon što je Huawei objavio da je prodato već 1,5 miliona Honor 8 telefona od njegovog pokretanja u julu. To je i razlog za predstavljanje novih uređaja Honor brenda, pa… »

AMD X370 čipset stiže u februaru

Benchmark 12.09.2016
AMD će u februaru naredne godine objaviti svoju Zen arhitekturu naredne generacije, zajedno sa novim X370 čipsetom iz gornjeg segmenta. Sajt Benchlife nam donosi tizer Bristol Ridge serije APU-a, bazirane na Excavator CPU arhitekturi i GCN 3.0 baziranoj… »

Google Maps beta ima novi Explore interfejs

Benchmark 12.09.2016
Google Maps je sjajna alatka ukoliko pokušavate da pronađete put u nekom gradu ili zemlji. Međutim, on može da bude i dobar način da se otkriju znamenitosti u blizini koje možda na drugi način ne bi videli zahvaljujući Explore tabu. Kako u svom… »

Bethesda krivi Sony zbog modova za PS4 za Fallout 4 i Skyrim

Benchmark 12.09.2016
Modovi za igru Fallout 4 su dostupni za Xbox One konzolu i računare već mesecima, dok je podrška za PS4, prvobitno zakazana za jun, još uvek na čekanju. Bethesda je još ranije nagovestila da ih je na čekanje primorao Sony, a sada je to potvrđeno… »

Nadogradnja za Pokemon GO sprečava rutovane i jailbrejkovane uređaje

Benchmark 12.09.2016
Ukoliko imate iOS uređaj na kome je urađen jailbrake ili Android uređaj koji je rutovan, onda će vas možda interesovati da je developer Niantic odlučio da ovakvi uređaji ne mogu da igraju Pokemon Go. U najnovijoj nadogradnji aplikacije, Niantic je… »

Google zakrpio dve ozbiljne bezbednosne rupe na Androidu

Benchmark 12.09.2016
Google-ov tim za mobilnu bezbednost bio je veoma zauzet ovih dana. Kompanija je objavila nadogradnju za Android koja zatvara dve ozbiljne bezbednosne rupe koje bi mogle predstavljati veliku pretnju ukoliko napadači pronađu način i odluče da ih… »

Microsoft radi na implementaciji virtuelne realnostu u Edge

Benchmark 12.09.2016
Windows 10 Anniversary Update nadogradnja donela je podršku za ekstenzije u Microsoft Edge pregledač, ali ovo je samo jedno od mnogih poboljšanja koje je kompanija planirala za naslednika Internet Explorera. Ipak, Microsoft je već sada ponudio uvid u… »