Izvor: BizLife/Ekonomija arhiva vesti 12.09.2016

Veliki borac protiv korupcije pritvoren zbog velike korupcije

BizLife 12.09.2016
Foto: Pixabay Više od 120 miliona evra u gotovini nađeno kod visokog zvaničnika za borbu protiv korupcije u Rusiji, kome je određen pritvor zbog „velike korupcije“, saopštile su vlasti. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas novinarima… »

Četiri medalje za naše paraolimpijce!

BizLife 12.09.2016
Foto: Beta Srpska stonoteniserka Borislava Perić-Ranković osvojila je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igarama u Rio de Žaneiru u klasi četiri. U istoj klasi Nada Matić osvojila je srebro. Perić-Ranković je u finalu pobedila Kineskinju Mijao Čang… »

Milanović već našao novi posao?

BizLife 12.09.2016
Foto: Beta Zoran Milanović, lider SDP-a stranke koja je na jučerašnjim izborima osvojila 54 mandata, ali ipak izgubila od HDZ-a, već je pronašao novi posao, saznaje Index.hr. Kako ovaj portal navodi, iz dva nezavisna izvora bliska Milanoviću… »

Rekord: Mančester Junajted objavio prihode veće od pola milijarde

BizLife 12.09.2016
Foto: Beta/AP Mančester Junajted nastavio je u finansijskom smislu da dominira engleskim fudbalom, objavivši rekordan prihod veći od pola milijarde funti u prošloj godini. Junajtdje postao prvi engleski klub koji je prebacio magičnu granicu, a novi… »

HP kupuje Samsungovo odeljenje za štampače

BizLife 12.09.2016
Kompanija Hjulit-Pakard (Hewlett-Packard HP) kupiće odeljenje Samsunga za štampače za 1,05 milijardi dolara. HP je danas saopštio da će mu ta akvizicija pomoći da pređe s tradicionalnih mašina za kopiranje na multifunkcionalne štampače, kao i da… »

Ulaz u Šengen će se naplaćivati?

BizLife 12.09.2016
Budući sistem registracije putnika Evropske unije mogao bi da donese do dve milijarde evra godišnje a novac može da bude iskorišćen da se nadoknade smanjenja budžeta EU. Tarife će u okviru budućeg sistema za odobravanje putovanja plaćati građani… »

Vlada Srbije formira četiri tima za ostvarivanje prioritetnih ciljeva

BizLife 12.09.2016
Foto: Beta Vlada Srbije odlučila je danas da se formiraju četiri tima i to tim zadužen za povezivanje Srbije sa Evropom i svetom, za stvaranje ekonomskih prilika, za pružanje boljih usluga, kao i za zaštitu ljudskih prava i bezbednost. Kako je… »

Vučić: Dualno obrazovanje neophodno jer se ekonomski rast zasniva na razvoju industrije

BizLife 12.09.2016
Foto: Pixabay Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbiji neophodno dualno obrazovanje jer se ekonomski rast zemlje zasniva na razvoju industrije. „Da bi Srbija mogla da napreduje dualno obrazovanje je od prioritetnog značaja“… »

Korišćenje bankomata uštedi i 5.000 dinara godišnje

BizLife 12.09.2016
Foto: Pixabay Korišćenje bankomata, umesto odlaska u banke, sve je češće, a o tome svedoči i broj bankomata u regionu jer ih ima sve više. Tako je u Bugarskoj na milion stanovnika 1.160 tih aparata, u Makedoniji 680, dok je u Srbiji na milion… »

Cipras: Nesuglasice između MMF-a i EU odlažu rešenje krize

BizLife 12.09.2016
Foto: Beta/AP Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da nesuglasice između Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Evropske unije (EU) odlažu rešavanje dužničke krize u Grčkoj. „Blizu smo rešavanju te krize ali konstantne nesuglasice između… »